Η Ερμού βρέθηκε στην 29η θέση από την 31η που βρίσκονταν στον περυσινό κατάλογο, όχι επειδή ανέβηκαν τα ενοίκια, αλλά επειδή υποχώρησαν τα μισθώματα σε άλλες αγορές.

ermoyΔύο θέσεις ανέβηκε φέτος η Ερμού στην παγκόσμια κατάταξη με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους του πλανήτη, με βάση την ετήσια έρευνα της Cushman & Wakefield,

Η Ερμού βρέθηκε στην 29η θέση από την 31η που βρίσκονταν στον περυσινό κατάλογο, όχι επειδή ανέβηκαν τα ενοίκια, αλλά επειδή υποχώρησαν τα μισθώματα σε άλλες αγορές.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ενοίκια στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας παρέμειναν σταθερά σε σχέση με πέρυσι, με το μέσο όρο στα 2.160 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως.

Αντίθετα, τα ενοίκια στα εμπορικά ακίνητα της Istiklal Street στη Κωνσταντινούπολη κατέγραψαν τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο (27,3%) και έτσι καταλαμβάνει την 20η θέση διεθνώς από 29η πέρυσι.

Η μεγάλη… είδηση της φετινής κατάταξης είναι ότι η Νέα Υόρκη ξεπέρασε το Χονγκ Κονγκ ως η πόλη στην οποία υπάρχει ο ακριβότερος εμπορικός δρόμος παγκοσμίως.

Τα ενοίκια στην Upper Fifth Avenue της Νέας Υόρκης ανήλθαν στο ρεκόρ των 29.822 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανά έτος, σύμφωνα με την έρευνα, με την Causeway Bay στο Χονγκ Κονγκ να παρουσιάζει πτώση 6,8% και να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση

Στην τρίτη θέση κατατάσσεται η Champs-Élysées του Παρισιού, χωρίς να καταγραφεί αλλαγή στις τιμές ενοικίασης, μετά από μια άνοδο 40% πέρυσι.

Η New Bond Street του Λονδίνου διατηρεί την τέταρτη θέση, με αύξηση ενοικίων 4,2%.

Η Pitt Street Mall στο Σίδνεϊ συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις στην κατάταξη με αύξηση της τάξης του 25%.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.