Τα ψώνια σε κατάστημα και η αγορά… γαλακτομπούρεκου. Τι είπαν στην απολογία τους οι δύο συλληφθέντες

apagwgeasΗ αγορά της φόρμας για να αλλάξει η 27χρονη όμηρος και η αγορά του… γαλακτομπούρεκου αποτύπωσαν το πρόσωπο του εγκεφάλου της απαγωγής, του 48χρονου Χ.Φ, φωτογραφία του οποίου αναγνώρισε το θύμα.

Οι δύο τελευταίες επικοινωνίες του 48χρονου, σε μία από τις οποίες έδωσε και την 27χρονη, έγιναν από τη Λούτσα και ουσιαστικά σχεδίασαν τη διαδρομή των απαγωγέων από τη συγκεκριμένη περιοχή έως και το σπίτι της όπου την απελευθέρωσαν. Ο δράστης έχει χρησιμοποιήσει συσκευή εταιρικού τηλεφώνου, που είχε δοθεί όταν διατηρούσε σιδηρουργείο, το οποίο αργότερα έκλεισε. Ως κρησφύγετο χρησιμοποίησε το εξοχικό σπίτι της… πεθεράς του, ενώ άφησε το γενετικό υλικό του στο φάκελο με το ιδιόχειρο σημείωμα της 27χρονης και στη σακούλα παιχνιδιών που είχε κρεμάσει σε κάδο απορριμμάτων για την εναπόθεση των λύτρων.

Κάμερες

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναζήτησαν υλικό από τουλάχιστον 100 κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, ακόμη και πολίτες που κατέγραφαν τους αθλητές του… Κλασικού Μαραθωνίου, από το οποίο εντοπίστηκαν οι δύο μοτοσικλέτες που χρησιμοποίησαν οι δράστες και ανήκαν στον αδερφό του απαγωγέα.

Από τη Λούτσα είχαν πάρει τη διαδρομή Λ. Σπάτων, Λ. Λαυρίου, Χαλάνδρι, Λ. Κηφισίας και από εκεί Ανω Κυψέλη στη συμβολή των οδών Χίμαιρας και Δαρδανελίων.

Λίγο αργότερα έφθασαν στο κατάστημα ρούχων από το οποίο ο 48χρονος στις 13:24, στις 3 Νοεμβρίου, αγόρασε ένα παντελόνι-φόρμα για την 27χρονη, επειδή τη στιγμή της απαγωγής φορούσε τα «καλά ρούχα» της δουλειάς που δεν ήταν… άνετα για την 9ήμερη παραμονή της στο ημιυπόγειο δωμάτιο της εξοχικής κατοικίας της πεθεράς του δράστη στον αδιέξοδο δρόμο της οδού Αγ. Μαρίνας στη Λούτσα, κοντά στο αεροδρόμιο.

Μετά την παραλαβή των λύτρων, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Νοεμβρίου, ο 48χρονος πήγε σε ζαχαροπλαστείο της περιοχής και αγόρασε γαλακτομπούρεκο για να προσφέρει στην 27χρονη, κατάστημα που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην ίδια περιοχή. Από τα καταστήματα, οι αστυνομικοί αποτύπωσαν καθαρά το πρόσωπο του απαγωγέα, το οποίο αναγνώρισε η 27χρονη όμηρος, μέσα από τη διάφανη κουκούλα που της φορούσαν παροδικά. Με παρόμοιο τρόπο αναγνωρίστηκε και ο 53χρονος Σ.Π., ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος διατηρεί στο όνομα του γιου του μπαρ στην οδό Κατσανδρή στο Μενίδι. Ο Αλβανός συνεργός με το όνομα «Αλέκος» δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται.

Το σχεδίαζαν επί έξι μήνες

Η σύλληψη του σχεδίου φαίνεται να έρχεται στο μυαλό του 48χρονου έξι μήνες πριν, όταν ως οδηγός σε μεταφορική εταιρία διαπιστώνει ότι ο ιδιοκτήτης είναι φίλος του πατέρα της 27χρονης Β.Μ. και πληροφορείται τη συγγενική τους σχέση με τον ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη. Στη συνέχεια ερευνά την οικογενειακή κατάσταση της οικογένειας, όπως ότι έχει τρεις κόρες. Μέσα από το facebook αντλεί κάποιες πληροφορίες για τη Βαρβάρα. Ακολουθεί η παρακολούθησή της και τελικά η απαγωγή της στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου όταν η 27χρονη κατευθύνεται στη δουλειά της. Την οδηγούν στο εξοχικό σπίτι της πεθεράς του 48χρονου και τη βάζουν σε ένα δωμάτιο του υπερυψωμένου υπογείου, που έχει μόνο ένα παράθυρο και μπάνιο έξω από αυτό. Της έδωσαν και ένα… μυθιστόρημα για να περνά το χρόνο της, το οποίο μάλιστα την άφησαν να το πάρει μαζί της για να το ολοκληρώσει. Το χρονικό διάστημα των 9 ημερών ομηρίας τής δίνουν πρόχειρο φαγητό, κάποια τοστ που φαίνεται να φτιάχνουν εκεί και τρόφιμα από περίπτερο και μία μόνο φορά πίτσα! Επίσης, την άφησαν να κάνει μπάνιο τρεις φορές.

“Εγώ ήμουν απλά συνεργός”

Μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο 48χρονος φαίνεται να λέει: «Είχα ένα σιδηρουργείο αλλά έπεσα έξω. Τα οικονομικά μου ήταν χάλια. Εκεί που δούλευα ερχόταν ο πατέρας της κοπέλας γιατί το αφεντικό ήταν φίλος του. Ακουσα μία μέρα ότι είναι γαμπρός του Καϋμενάκη. Εμαθα πού δούλευε η κοπέλα και μπήκα στο facebook για να μάθω περισσότερα και να δω πώς είναι. Είπα το σχέδιο στο φίλο μου, το αποφασίσαμε και αρχίσαμε να την παρακολουθούμε έως εκείνο το βράδυ της Παρασκευής».

Ο 53χρονος λέει στην απολογία του: «Εγώ ήμουν απλά συνεργός. Ολα τα σκέφτηκε και τα οργάνωσε ο Χ… Το βράδυ της απαγωγής ήμουν εκεί και εγώ την άρπαξα. Ομως όταν πήγαμε την κοπέλα στη Λούτσα δεν ξαναπήγα. Την 27χρονη την φύλαγε ο “Αλέκος”, ο Αλβανός, που γνωρίζουμε λίγο γιατί μένει στην Αλβανία και πηγαινοέρχεται».

Ο 48χρονος, πατέρας δύο παιδιών, συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου έξω από το σπίτι του στην οδό Αγ. Γεωργίου στη Ν. Ιωνία, όπου οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων εντόπισαν 80.000 ευρώ, μέρος των λύτρων σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 16 δεσμίδων, με 5.000 ευρώ η καθεμία. Ο 53χρονος συνελήφθη ξημερώματα Κυριακής, μέσα στο μπαρ που διατηρεί ο γιος του στο Μενίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 48χρονος δεν είχε πει στους συνεργούς του το ποσό των λύτρων που είχε πάρει και το έμαθαν από τα κανάλια.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.