Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποια είναι τα τρία αδέλφια που έβγαλαν από 1,5 δισ. σε μία μέρα

14 Νοεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

LEFTAΟ Jim Walton είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του γίγαντα των λιανικών πωλήσεων Wal-Mart, με μερίδιο που ξεπερνά τα 31 δισ. δολάρια. Είναι το νεότερο παιδί του θρυλικού ιδρυτή της εταιρείας Sam Walton και είναι ο επικεφαλής της Wal-Mart με τα 476 δισ. σε πωλήσεις και τα πάνω από 11.000 καταστήματα σ’ όλο τον κόσμο. Την Πέμπτη, μετά τα ισχυρά χρηματιστηριακά κέρδη της εταιρείας του, ο ίδιος είχε κέρδη, μόνο για την συγκεκριμένη μέρα, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Η Wal-Mart (+4,68%) ανακοίνωσε την Πέμπτη πωλήσεις καλύτερες των αναμενόμενων, για πρώτη φορά μετά από επτά τρίμηνα.

Ο Jim Walton είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής τράπεζας Arvest Bank.

Η Alice Walton, αδελφή του Jim , έχει μερίδιο στην Wal-Mart, την εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας της και ηγείται ο αδελφός της. Την Πέμπτη, η Alice, είχε κέρδη ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Κατά τα άλλα η ίδια ασχολείται με την τέχνη με αποκορύφωμα την δημιουργία του μουσείου Crystal Bridges Art, στη γενέτηρά της στο Αρκάνσας.

Τρίτος κερδισμένος της οικογένειας είναι ο μεγαλύτερος αδελφός, ο S. Robson Walton, ο οποίος ηγούνταν της εταιρείας για σχεδόν 50 χρόνια και ήταν το πρόσωπο της οικογένειας στην Wal-Mart.

Και αυτός κέρδισε 1,5 δισ. δολάρια, μόνο για την Πέμπτη.

ploysioi

Άλλο 1,5 δισ. κέρδισε την Πέμπτη η Christy Walton, η πιο πλούσια γυναίκα στις ΗΠΑ, η οποία και αυτή, κατά κάποιο τρόπο, ανήκει στην πιο πλούσια οικογένεια της Αμερικής, με περιουσία πάνω από 150 δισ. δολάρια.

Η Christy Walton ήταν παντρεμένη με τον άλλο αδελφό της οικογένειας Walton, τον John, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2005.

newmoney

This entry was posted on Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2014 at 22:20 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply