ΕΡΝΤΟΓΑΝΌχι μόνο δεν δείχνει να κάμπτεται από τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το προεδρικό “παλάτι” αλλά ετοιμάζει και επέκταση του κτιρίου ώστε να διαθέτει επιπλέον άλλα 250 δωμάτια.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το επιμελητήριο αρχιτεκτόνων της Άγκυρας, με τον πρόεδρό του Καρακούς Τζαντάν να λέει πως το “σαράι” του Ερντογάν δεν θα αποτελείται μόνο από το αρχικό παράνομο κτίσμα αλλά και από ένα νέο κτίριο 7.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η αποκάλυψη αυτή είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει νέο κύμα σφοδρών αντιδράσεων από τα κόμματα αλλά και από ακτιβιστικές οργάνωσεις στην Τουρκία που εκτός από το υπέρογκο κόστος – περίπου μισό δισεκατομμύριο σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών – καταγγέλλουν και αυθαιρεσίες στην έκταση που είχε αγοράσει κάποτε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Από την πλευρά του πάντως ο γγ της Τουρκικής Προεδρίας, Μετίν Κιρατλί, δήλωσε πως οι κατηγορίες των αρχιτεκτόνων δεν έχουν καμία βάση και πρόσθεσε πως για όλα τα κτίσματα υπάρχουν οι σχετικές άδειες.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.