Προϊόν εκβιασμού σε επιχειρηματία έκανε «βόλτα» στην Αθήνα
leftaΜια πλαστική σακούλα σούπερ μάρκετ με 50.000 ευρώ μέσα σε λίγες ώρες, άλλαξε πολλά χέρια σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας για να καταλήξει σε δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση εκβιασμού εις βάρος επιχειρηματία.

Στην ίδια ιστορία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, διαδραμάτισαν τον δικό τους ρόλο η λογίστρια του επιχειρηματία, ο σύζυγος και ο γιος της, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των «Νέων».

Όπως περιγράφει ο καταγγέλλων επιχειρηματίας, όλα ξεκίνησαν από έναν έλεγχο που διενήργησαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Ύστερα από αυτόν, η λογίστριά του τον κάλεσε στο γραφείο της και αφού του ζήτησε να αφήσει το κινητό του για λόγους ασφαλείας μακριά, τον ενημέρωσε ότι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ θα του ζητούσαν χρήματα για να αρχειοθετήσουν τον φάκελο ελέγχου της επιχείρησής του. Φεύγοντας από το γραφείο της λογίστριάς του, ο επιχειρηματίας κάλεσε την Αστυνομία, προκειμένου να σταματήσει τον εκβιασμό εις βάρος του.

Τις επόμενες μέρες, πάλι μέσω της λογίστριας, ο επιχειρηματίας πληροφορείται ότι το ποσό που συμφωνήθηκε, ύστερα από δικές της διαπραγματεύσεις, διαμορφώθηκε στα 50.000 ευρώ.

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, παγιδεύτηκαν τα τηλέφωνα των πρωταγωνιστών της ιστορίας και καταγράφτηκαν οι συνομιλίες τους, που αποτελούν πλέον μέρος της δικογραφίας, με βάση την οποία απολογήθηκαν στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς. Μετά την απολογία τους μάλιστα, αφέθηκαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σε μία από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ του επιχειρηματία και της λογίστριας, έχει καταγραφεί ο εξής διάλογος:

  • Λογίστρια: Αυτοί ζητάγανε γύρω στα εξήντα, αλλά εγώ τους είπα, να το πάμε στα πενήντα. Γιατί είναι πάρα πολλά και εντάξει, ναι, ο άνθρωπος έχει κάνει περιουσία, αλλά τι να τα κάνεις τα ακίνητα τώρα;
  • Επιχειρηματίας: Να του δώσουμε ένα διαμέρισμα, να μάς δώσει τα ρέστα.

Όταν τελικά ο επιχειρηματίας συγκέντρωσε τα χρήματα που του ζητούσα, ενημέρωσε και πάλι τη λογίστριά του. Μόνο που τα χρήματα ήταν προσημειωμένα. Και από το σημείο αυτό ξεκινά το αλισβερίσι με τα 50.000 ευρώ που αλλάζει διάφορα χέρι.

Στο πρώτο ραντεβού, ο επιχειρηματίας συναντήθηκε με το γιο της λογίστριας και παρέδωσε τη σακούλα σουπερμάρκετ με τα χρήματα. Η παράδοση σήμανε και τη σύλληψη της μητέρας του, αλλά και του ίδιου.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής της, η λογίστρια υποστήριξε ότι τα χρήματα προορίζονταν για έναν εφοριακό και μάλιστα, ζήτησε να συνεργαστεί με τις Αρχές, προκειμένου να δείξει ποιος είναι ο παραλήπτης.

«Έχω μαζέψει ψήφους για τον Στέλιο», είπε στο τηλεφώνημα που έκανε στον υπάλληλου του ΣΔΟΕ και εκείνος μέσα σε λίγα λεπτά ήταν στο γραφείο της για να παραλάβει τις «ψήφους», που κατά τις αρχές, ήταν τα λεφτά. Η αλυσίδα των ύποπτων ραντεβού συνεχίστηκε. Η σακούλα με τα λεφτά κατέληξε σε γυναίκα υπάλληλο του ΣΔΟΕ. Η συνάντηση έγινε έξω από γνωστή καφετέρια και μόλις η σακούλα με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα άλλαξε χέρια, ολοκληρώθηκε και ο κύκλος των συλλήψεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.