Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί οι άνδρες δεν πρέπει να λούζονται κάθε μέρα

14 Νοεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΛΟΥΣΙΜΟΑν κάποιος λούζει τα μαλλιά του κάθε μέρα, πρέπει να σταματήσει να το κάνει, αφού για υγιή μαλλιά πρέπει να μειωθεί, ειδικά για τους άνδρες η χρήση σαμπουάν.


Σύμφωνα με τους περισσότερους κομμωτές, διάσημους και μη, τα ανδρικά μαλλιά πρέπει να πλένονται κάθε 2 με 3 ημέρες, ενώ ο Van Cappizzano του Ball and Buck στην Βοστόνη, προτείνει ακόμα και την αποχή από την χρήση σαμπουάν.

Όπως υποστηρίζουν, τα περισσότερα σαμπουάν βλάπτουν τα μαλλιά, αφού τα συστατικά και τα χημικά που περιέχουν διώχνουν την λιπαρότητα από την τρίχα, που είναι απαραίτητη για την υγεία, την λαμπάδα και την μαλακή αφή της τρίχας.

“Μη νομίζετε ότι τα μαλλιά σας είναι ένας πίνακας ο οποίος πρέπει να καθαρίζεται κάθε πρωί όταν κάνετε ντουζ”, σημειώνει ο Cappizzano, ενώ τονίζει ότι πρέπει κάποιος να βλέπει τα μαλλιά του “περισσότερο σαν έναν φυτό που χρειάζεται τροφή και φροντίδα”.

Η ελάττωση της χρήσης σαμπουάν κάνει ευκολότερη τη χρήση άλλων προϊόντων για τα μαλλιά, λιγοστεύουν οι ζημιές και γενικά κάνει το μαλλί να δείχνει πιο υγιές.

Για όσους κάνουν μπάνιο κάθε μέρα, οι ειδικοί των μαλλιών είναι καθησυχαστικοί, αφού τους προτείνουν να συνεχίζουν να απολαμβάνουν το καθημερινό τους μπάνιο, αλλά να πλένουν τα μαλλιά τους μόνο με νερό, χωρίς τη χρήση σαμπουάν.

Ειδικά για το πλύσιμο των μαλλιών μόνο με νερό, προτείνεται να επαναλαμβάνεται συχνά, κάνοντας μασάζ με τα δάχτυλα στο τριχωτό της κεφαλής, διαδικασία που βοηθά το δέρμα του κρανίου να απαλλαγεί από βρομιές και ξηροδερμία, που πιθανά να προκλήθηκε από την τελευταία χρήση σαμπουάν.

newmoney

This entry was posted on Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2014 at 23:55 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply