ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Όταν το iPhone άρχιsε να λανσάρεται στην αγορά το 2008, ο Nick Walter ήταν στην Ιαπωνία, σε αποστολή Μορμόνων, χωρίς να έχει δικό του smartphone.

“Όταν επέστρεψα, ο πατέρας μου μού αγόρασε ένα iPhone 4, που ήταν η πρώτη μου επαφή με εφαρμογές”, θυμάται ο 25χρονος. “Είχα ξετρελαθεί, με το iPhone το οποίο νόμιζα ότι είναι ικανό για τα πάντα” σημειώνει.

Μέχρι τότε ο Walter, είχε λάβει κάποια μαθήματα στο Πανεπιστημίου σχετικά με υπολογιστές, όμως αποφάσισε να μάθει να γράφει “κώδικες” και να δημιουργεί εφαρμογές για τα iPhone τις οποίες και πουλούσε σε εταιρείες της Γιούτα.

Τέσσερα χρόνια μετά ο Walter σκέφτηκε να δημιουργήσει μία επιχείρηση διαφορετική από τις άλλες, έτσι αποφάσισε να παραδίδει online μαθήματα. Ο Walter δεν ήξερε τι ακριβώς να διδάξει, έως ότου η Apple ανακοίνωσε τα πρώτα μαθήματα στη νέα γλώσσα προγραμματισμού της, μετά από πολλά χρόνια, την οποία ονόμασε Swift.

“Από όταν το ανακοίνωσαν, όλοι ήμασταν στην ίδια αφετηρία και προσπαθούσαμε να μάθουμε”, θυμάται ο Walter. “Moυ αρέσει να μαθαίνω, έχει πλάκα και μπορεί να σου χρειαστεί (ότι μαθαίνεις) στο μέλλον, αλλά και θα είχα την δυνατότητα να είμαι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα μάθαιναν την συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού ώστε να την διδάξω σε άλλους ανθρώπους”, σημειώνει.

Ο Walter, αφού πέρασε τέσσερις μέρες διαβάζοντας το εγχειρίδιο της Apple, και “πόσταρε” στο σάιτ Udemy 50 βίντεο για online εκπαίδευση σε αρχαρίους, στη γλώσσα προγραμματισμού Swift.

Τον πρώτο μήνα μαθημάτων είχε κέρδη 45.000 δολαρίων. Χρέωνε 99 για να έχει κάποιος πρόσβαση στα online μαθήματα, για όση ώρα χρειαζόταν. Αν οι μαθητές έβρισκαν το μάθημα που τους ενδιέφερε μέσω του Walter, τότε ο ίδιος έπαιρνε το 97% των χρημάτων, αν όμως έβρισκαν το link που τους ενδιέφερε μέσω του Udemy, τότε μοιράζονταν 50/50 τα χρήματα με την εταιρεία.

Ο Walter ότι τον επόμενο μήνα κέρδισε 7.500 δολάρια, μετά 5.000 και μετά 3.000 το μήνα, για κάποιους μήνες. Αργότερα προσέθεσε και δεύτερο μάθημα με κόστος 199 δολάρια.

Μέχρι σήμερα 8.500 άνθρωποι έχουν “πάρει” μαθήματα για το Swift.

Το επόμενο σχέδιο του Walter είναι να παραδίδει μαθήματα για το πως θα κάνει κάποιος μία εφαρμογή για το iWatch, το νέο μεγάλο στοίχημα της Apple που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

“Kάποιος πρέπει να φτιάξει μία εφαρμογή για τον καιρό ή την πρώτη εφαρμογή για jogging και όποιος κινηθεί γρήγορα θα έχει το αβαντάζ”, σημειώνει.

newmoney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.