Δύο ελληνικές μπύρες βρίσκονται φέτος ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου, στο διεθνή διαγωνισμό European Beer Star που διεξήχθη σήμερα στη Νυρεμβέργη. Ποιες είναι;

mpyra1613 μπύρες από όλο τον κόσμο διαγωνίστηκαν φέτος στον ενδέκατο διαγωνισμό του European Beer Star που διεξήχθη σήμερα στη Νυρεμβέργη. Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς μπύρας παγκοσμίως, με τη συμμετοχή 42 κρατών και 105 κριτών (ζυθοποιών, σομελιέ μπύρας και δημοσιογράφων) που ξεχώρισαν μετά από τυφλές δοκιμές τους φετινούς νικητές.

Οι ελληνικές διακρίσεις

Για πρώτη φορά δύο ελληνικές μπύρες διακρίθηκαν με αργυρό και χάλκινο μετάλλιο. Συγκεκριμένα, η μπύρα Nissos, από τη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Bohemian – Style Pilsner ενώ η μπύρα Vergina Weiss από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, με έδρα στην Κομοτηνή, διακρίθηκε με το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία South German Style – Hefeweizen Hell. 

Η φετινή διοργάνωση σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών. Η Γερμανία και η ΗΠΑ ήταν οι δύο χώρες που ξεχώρισαν αν και για πρώτη φορά πήραν μετάλλια 24 διαφορετικές χώρες. Οι μόνες ζυθοποιίες που κέρδισαν δύο χρυσά μετάλλια ήταν από το Ισραήλ και την Αυστραλία ενώ στην Ευρώπη η πιο επιτυχημένη ζυθοποιία βρίσκεται στο Άγινγκ κοντά στο Μόναχο.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.