Βασίλης ΚεγκέρογλουΣχετικά με όσα υποστηρίζονται για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Μονάδων Προστασίας παιδιού ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε ότι:
«Καμιά Μονάδα Προστασίας Παιδιού δεν κλείνει. Αντίθετα το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στηρίζει τις δράσεις όλων των δομών με κάθε δυνατό τρόπο. »

Επιπλέον, το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζεται με την υπουργική απόφαση Αρ. Δ27/34481/1526 ΦΕΚ Β Αρ. 2792/17-10-2014 για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων προστασίας παιδιού από Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα :
α) Δημιουργήθηκε με καθυστέρηση 20 ετών , αφού προβλεπόταν από τον Ν2345 του 1995.
β) Αφορά τις νέες Μονάδες που θα ιδρυθούν .
γ) Οι Μονάδες που ήδη λειτουργούν έχουν τρία (3) χρόνια ως διάστημα προσαρμογής μετά την έκδοση της απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 16.
δ) Οι διατάξεις προσαρμογής και οι συμπληρωματικές διατάξεις που θα αφορούν τις ήδη λειτουργούσες Μονάδες , θα προκύψουν τόσο από τις προτάσεις των φορέων που ήδη έχουν ζητηθεί, όσο και από την διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι την 10 Δεκεμβρίου 2014.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.