Γκολ ο «Sokratis», χαλαρά η Ρεάλ, η Άντερλεχτ σόκαρε την Άρσεναλ
ολυμπιακ
Ο Ολυμπιακός άγγιξε την νίκη μέσα στο «Γιουβέντους Στάντιουμ» καθώς προηγήθηκε με 2-1, αλλά ένα δίλεπτο μπλακ άουτ έδωσε την ευκαιρία στη Γιουβέντους να ανατρέψει το σκορ και να φτάσει στη νίκη με 3-2, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο του Champions League.

Τα γκολ των «μπιανκονέρι» σημείωσαν οι Πίρλο (21′), Ρομπέρτο (65′ αυτογκόλ) και Πογκμπά (66′), ενώ για τους Ερυθρόλευκους σκόραραν οι Μποτία (24′) και Εντινγκά (61′).

Πάντως, στο 94′ ο Ρομπέρτο απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Βιντάλ και έτσι οι Πειραιώτες έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Γηραιά Κυρία.

Με τον Κασάμι εκτός ενδεκάδας αυτή τη φορά αλλά «θωρακισμένη» μεσαία γραμμή με τους Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά και τον Αφελάι να προσπαθεί από αριστερά να βρει το χώρο για να απειλήσει, ο Ολυμπιακός ήταν βέβαιο ότι θα περιμένει την αντίπαλό του πίσω από την μπάλα.

Η Γιουβέντους είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αμύνονταν κατά βάση σωστά, με κάποια λάθη στην πάσα πάντως έξω από την περιοχή τους, ένα από τα οποία κόστισε το γκολ της ιταλικής ομάδας.

Στο 21ο λεπτό ο Μανιάτης ανέτρεψε τον Πογκμπά έξω από την περιοχή και ο Πίρλο «εκτέλεσε» με άψογο χτύπημα τον Ρομπέρτο ανοίγοντας το σκορ, στην 100ή συμμετοχή του σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.

Η χαρά των παικτών του Αλέγκρι, όμως, δεν διήρκεσε παρά μόλις τρία λεπτά, καθώς στο 24΄ και ύστερα από λάθος του Μπουφόν που παραχώρησε κόρνερ σε εντελώς ακίνδυνη φάση, ο Ντομίνγκες εκτέλεσε από δεξιά και ο Μποτία με δυνατή κεφαλιά νίκησε όλη την άμυνα της Γιουβέντους και τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ιταλίας για το 1-1.

Νωρίτερα (16΄) ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε διώξει σε κόρνερ ένα μακρινό σουτ του Μαρκίζιο, ενώ στο 28΄ ο Μπονούτσι αστόχησε σε κεφαλιά προ του Μασουακού, σε φάουλ του Πίρλο και στο 31΄ ο Μοράτα έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν σε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο πλάσαρε άουτ, πιεζόμενος από τον Αμπιντάλ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πάντως πολύ περισσότερες συγκινήσεις, αφού σε διάστημα πέντε λεπτών σημειώθηκαν τρία γκολ, με εντυπωσιακή εναλλαγή συναισθημάτων. Στο 61΄ ο Εντινγκά έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με κεφαλιά, από φάουλ του «Τσόρι» και γύρισμα του Μανιάτη.

Στο 65΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-2 με αυτογκόλ του Ρομπέρτο σε κεφαλιά του Γιορέντε (η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ύστερα στο πόδι του γκολκίερ του Ολυμπιακού), τον οποίο ο Αλέγκρι πέρασε στο γήπεδο ακριβώς για να μεταφέρει στον «αέρα» το παιχνίδι της ομάδας του εντός της αντίπαλης περιοχής.

Ένα λεπτό αργότερα σημειώθηκε η πλήρης ανατροπή, με τον Πογκμπά να «γράφει» το 3-2 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, για να χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση ο Ολυμπιακός στο 77′, όταν η εκπληκτική προσπάθεια και το σουτ του Ελαμπντελαουΐ κατέληξε άουτ.

Η «Γιούβε» απάντησε με δύο ευκαιρίες από τους τους Τέβες στο 85′ και Γιορέντε στο 88′. Στο 93′ ο Μιλιβόγιεβιτς έκανε πέναλτι στον Τέβες, ο Βιντάλ ανέλαβε την εκτέλεσή του αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η απόκρουση αυτή ίσως αποδειχθεί χρυσή για τον Ολυμπιακό, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Γιουβέντους, οι Ερυθρόλευκοι έχουν τον πάνω χέρι αφού νίκησαν με 1-0 στον Πειραιά.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Τέβες – Μποτία

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Μαρκίζιο (71΄ Παντόιν), Πίρλο, Ασαμόα (63΄ Περέιρα), Βιδάλ, Μοράτα (58΄ Γιορέντε), Τέβες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης (83΄ Διαμαντάκος), Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι, Εντινγκά (77΄ Κασάμι), Ντομίνγκες (72΄ Φουστέρ), Μήτρογλου.

Η βαθμολογία
Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (10-3)
Ολυμπιακός 6 (6-7)
Γιουβέντους 6 (5-4)
Μάλμε 3 (2-9)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός (21:45)
Μάλμε-Γιουβέντους (21:45)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)
Ολυμπιακός-Μάλμε (21:45)
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45)

Γκολ ο «Sokratis», χαλαρά η Ρεάλ, η Άντερλεχτ σόκαρε την Άρσεναλ

Γκολ ο «Sokratis», χαλαρά η Ρεάλ, η Άντερλεχτ σόκαρε την ΆρσεναλΗ Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε τη Μάλμε και στη Σουηδία, έφτασε τους 9 βαθμούς και βρίσκεται μόνη στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου του Champions League, τον οποίο συμπληρώνουν ο Ολυμπιακός και η Γιουβέντους. Αν και δυσκολεύτηκε, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, η πρωταθλήτρια Ισπανίας έφτασε στην τελική επικράτηση με σκόρερ τους Κόκε (30΄), Ραούλ Γκαρσία (78΄).

Στον δεύτερο όμιλο, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τη Λίβερπουλ και στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αυτή τη φορά με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπενζεμά. Οι «κόκκινοι» αγωνίστηκαν με πάρα πολλές αλλαγές, ενώ από τη Ρεάλ δεν έπαιξε ο Μπέιλ. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Βασιλεία έκανε «περίπατο» απέναντι στην Λουντογκόρετς με 4-0 και βρίσκεται μόνη στη δεύτερη θέση, τρεις βαθμούς παραπάνω από τη Λίβερπουλ.

Όσον αφορά τον τρίτο όμιλο η Λεβερκούζεν νίκησε 2-1 τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο «Πετρόφκσκι» και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στους «16» του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νοτιοκορεάτης, Σον Χέουνγκ-Μιν που πέτυχε και τα δύο τέρματα, στο 68΄ και το 73΄, ενώ μείωσε ο Ροντόν στο 89΄. Ενώ η Μπενφίκα κέρδισε με 1-0 την Μονακό χάη στο γκολ του Ταλίσκα.

Τέλος στον τέταρτο όμιλο η Άντερλεχτ σόκαρε το «Έμιρεϊτς», αφού αν και βρέθηκε να χάνει με 3-0, έφερε το ματς στα ίσα και έφυγε από το Λονδίνο με τον βαθμό της ισοπαλίας. Από την άλλη η Ντόρτμουντ με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να σκοράρει πέτυχε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια δείχνοντας ότι, σε αντίθεση με το πρωτάθλημα, στην Ευρώπη είναι ανίκητη.

Σε αναμετρήσεις για τη 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος

Μάλμε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2


ΜΑΛΜΕ (Αγκε Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον (64΄ Κρόον), Χαλστι, Έρικσον, Αντου, Φόρσμπεργκ (87΄ Τερν), Ρόζενμπεργκ, Τελίν.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μογια, Γκοντίν, Σικέιρα, Χουάνφραν, Μιράντα, Μάριο Σουάρεθ, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Αρντά Τουράν (76΄ Ροντρίγκες), Γκάμπι, Μάντζουκιτς (70΄ Γκριζμάν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ατλ. Μαδρίτης 4 3 0 1 10-3 9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 2 0 2 6-7 6
Γιουβέντους 4 2 0 2 5-4 6
Μάλμε 4 1 0 3 2-7 3

2ος Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 1-0

Σκόρερ: 27΄ Μπενζεμά

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Αρμπελόα, Κρόος, Μόντριτς, Ροντρίγκες (62΄ Μπέιλ), Ισκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τουρέ, Μορένο, Μανκίγιο, Σκρτελ, Λαλάνα, Λούκας (69΄ Τζέραρντ), Τσαν (75΄ Κουτίνιο), Μάρκοβιτς (69΄ Στέρλινγκ), Αλεν, Μπορίνι

Βασιλεία – Λουντογκόρετς 4-0


Σκόρερ: 34΄ Εμπολό, 41΄ Γκονζάλες, 59΄ Γκάσι, 65΄ Σούτσι

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Πάουλο Σόουζα): Βάτσλικ, Σαρ, Σούτσι, Σαφάρι, Τζούφι, Φράι (81΄ Ντίαζ), Ελνενί, Τσάκα, Γκασι (74΄ Ντελγκάδο), Γκονζάλες (69΄ Καλα), Εμπολό

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Γκιόργκι Ντερμεντζίεφ): Στογιάνοφ, Ανγκούλο, Μότσι (21΄ Α.Αλεξάντροφ), Τερζίεφ, Καϊσαρά, Μ. Αλεξάντροφ, Εσπίνιο (65΄ Άμπελ), Αμπάλο, Ντιάκοφ, Μπέζιακ (46΄ Χάμσα), Μαρσελίνιο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 4 4 0 0 11-2 12
Βασιλεία 4 2 0 2 6-6 6
Λουντόγκορετς 4 1 0 3 3-8 3
Λίβερπουλ 4 1 0 3 2-6 3

3ος Όμιλος

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης -Λεβερκούζεν 1-2

Σκόρερ: 68΄,73΄ Σον

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Λοντίγκιν, Ανιούκοφ, Κρισίτο, Λομπάρτς, Γκαράι, Σατόφ (87΄ Αρσάβιν), Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Κερζακόφ (79΄ Ροντόν), Ντάνι (79΄ Ριαζάντσεφ), Χουλκ

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Ρότζερ Σμιντ): Λένο, Σπάχιτς, Γεβντά (65΄ Μπένις), Τοπράκ, Ντονάτι, Μπέντερ, Τσαλχάνογλου, Μπελαραμπί, Σον, Κίσλινγκ (90+1΄ Κρούζε), Μπραντ (53΄ Ντρμιτς)

Μπενφίκα -Μονακό 1-0


Σκόρερ: 82΄ Ταλίσκα

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Ζούλιο Σέζαρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Σάμαρης (62΄ Λίμα), Γκαϊτάν (90+1΄ Τιάγκο), Σάλβιο, Πέρες, Ντερλέι (86΄ Κριστάντε), Ταλίσκα

ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Κουρζάβα, Καρβάλιο, Ράτζι, Μουτίνιο, Κοντογκμπιά (86΄ Ζερμέν), Τουλαλάν, Οκάμπος (63΄ Ντιράρ), Φερέιρα-Καράσκο, Τραορέ (72΄ Μαρσιάλ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Λεβερκούζεν 4 3 0 1 7-3 9
Μονακό 4 1 2 1 1-1 5
Ζενίτ Αγ. Πετρ. 4 1 1 2 3-4 4
Μπενφίκα 4 1 1 2 2-5 4

4ος Όμιλος

Μπορούσια Ντόρτμουντ -Γαλατασαράι 4-1

Σκόρερ: 39΄ Ρόις, 56΄ Παπασταθόπουλος, 76΄ Ιμόμπιλε, 86΄ αυτ. Καγιά – 70΄ Χακάν Μπαλτά

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντεφέλερ, Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Ντουρμ, Κελ, Μπέντερ (86΄ Ράμος), Κάγκαβα (63΄ Γκουντογκάν), Ρόις (71΄ Ιμόμπιλε), Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Τσέζαρε Πραντέλι): Μουσλέρα, Σετζού, Χαγκάν Μπαλτά, Καγιά, Τσαμντάλ, Φελίπε Μέλο, Χαμίτ Άλντιντοπ (82΄ Οζτεκιν), Τζεμαϊλί, Σελτσούκ, Σνάιντερ, Μπουλούτ (85΄ Γιλμάζ)

Άρσεναλ – Άντερλεχτ 3-3


Σκόρερ: 25΄πεν. Αρτέτα, 29΄ Σάντσες, 58΄ Τσέμπερλεν – 61΄,73΄πεν. Μπόρε, 90΄ Μίτροβιτς

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Γκιμπς, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Τσέιμπερς, Αρτέτα (62΄ Φλαμινί), Οξλέιντ-Τσάμπερλεν (83΄ Ροζίτσκι), Ράμσεϊ, Καθόρλα, Σάντσες, Γουέλμπεκ (83΄ Ποντόλσκι).

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Μπεσνίκ Χάζι): Προτό, Ντεσάχτ, Μπεμπά (53΄ Ντεντόνκερ), Βάντεν Μπόρε, Πράετ, Κλιέσταν, Τίλεμανς, Ναχάρ, Σιριάκ (62΄ Μίτροβιτς), Ατσεαμπόνγκ, Κοντέ (53΄ Καβάγια).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν Ι Η Τερμ. Β.
Ντόρτμουντ 4 4 0 0 13-1 12
Αρσεναλ 4 2 1 1 9-7 7
Αντερλεχτ 4 0 2 2 5-9 2
Γαλατασαράι 4 0 1 3 3-13 1

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.