Πως φαίνεται ο τύμβος Καστά δίπλα στον Παρθενώνα, τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζα και το Ταζ Μαχάλ; Τρισδιάστατη ψηφιακή αναπαράσταση του μνημείου και σύγκριση.

AMFIPOLH  ΑΜΦΙΠΟΛΗΕνα ακόμη εντυπωσιακό βίντεο με τρισδιάστατη αναπράσταση του επιβλητικού ταφικού μνημείου της Αμφίπολης κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Τριών λεπτών βίντεο που παρουσιάζει σε αργή κίνηση το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης αρχής γενομένης από τις Σφίγγες και μετά στο εσωτερικό του, με τις Καρυάτιδες, το μοναδικής τέχνης ψηφιδωτό, καλύπτοντας από γωνιά σε γωνιά όλο το μνημείο κυκλοφόρησε από την ομάδα «Ancient Greece 3D». Στο τριών λεπτών βίντεο γίνεται πρώτη σύγκριση σε μέγεθος από όλες τις οπτικές γωνίες με τον Παρθενώνα, τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζα και τέλος με το Ταζ Μαχάλ της Ινδίας.

Η ομάδα «Ancient Greece 3D» αποτελείται από τους Αποστόλη Θεωνά και Παναγιώτη Σταματόπουλο, οι οποίοι δημιούργησαν το βίντεο και το «έντυσαν» μουσικά με το «Great Drama» του Cyril Nikitin

Στο σχόλιο που συνοδεύει το βίντεο προτρέπουν τους χρήστες να δουν «το εσωτερικό του τύμβου στην παρούσα φάση του, με τις Σφίγγες, τις Καρυάτιδες και το εκπλητκικό ψηφιδωτό. Η ανασκαφή είναι σε εξέλιξη». Το δίδυμο συμπληρώνει: «Ελπίζουμε να το απολαύσετε τόσο όσο εμείς. Μην ξεχάσετε να ανοίξετε τα ηχεία σας!»

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.