Η FIFA και το περιοδικό France Football έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους 23 “εκλεκτούς” που θα διεκδικήσουν τον τίτλο για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς μέσα στο 2014. Διαβάστε αναλυτικά.

xrysh mpalaΟ κύβος ερρίφθη… Το πρωί της Τρίτης δόθηκε στη δημοσιότητα από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το γαλλικό περιοδικό France Football η λίστα με τα ονόματα των 23 υποψηφίων για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, με τον τελικό νικητή να ανακοινώνεται επίσημα στις 12 Ιανουαρίου 2015 κατά τη διάρκεια γκαλά στη Ζυρίχη.

Είναι εντυπωσιακό πως από τους 23 παίκτες της λίστας, οι 16 εξ αυτών αγωνίστηκαν πέρυσι σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου, ενώ λάμπει φυσικά διά της απουσίας του ο Λουίς Σουάρες, με τον πρώτο σκόρερ της περυσινής Premier League και κάτοχο του “Χρυσού Παπουτσιού” να “πληρώνει” τη δαγκωνιά του στον Τζόρτζιο Κιελίνι κατά τη διάρκεια του περασμένου Μουντιάλ που τον άφησε για 4 μήνες εκτός γηπέδων.

Αρχηγοί, ομοσπονδιακοί τεχνικοί των εθνικών ομάδων αλλά και δημοσιογράφοι που θα επιλέξει το France Football θα πάρουν μέρος στην ψηφοφορία, ενώ πέρα από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς για το 2014 στην ίδια εκδήλωση θα ανακοινωθεί ο κορυφαίος προπονητής στο χώρο του ανδρικού ποδοσφαίρου (ίδιοι τίτλοι θα απονεμηθούν και για το γυναικείο ποδόσφαιρο) καθώς και το ομορφότερο γκολ μέσα στο 2014.

Σημειώνεται πως την 1η Δεκεμβρίου η FIFA και το έγκυρο γαλλικό περιοδικό θα ανακοινώσουν τους τρεις παίκτες, τις τρεις παίκτριες αλλά και τους τρεις προπονητές σε ανδρικό και γυναικείο ποδόσφαιρο που θα έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν τους νικητές.

Αναλυτικά οι 23 υποψήφιοι για τον τίτλο της Χρυσής Μπάλας:

Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία)

Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία)

Ντιέγκο Κόστα (Ισπανία)

Τιμπό Κουρτουά (Βέλγιο)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)

Άνχελ Ντι Μαρία (Αργεντινή)

Μάριο Γκέτσε (Γερμανία)

Εντέν Αζάρ (Βέλγιο)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Σουηδία)

Αντρές Ινιέστα (Ισπανία)

Τόνι Κρόος (Γερμανία)

Φίλιπ Λαμ (Γερμανία)

Χαβιέρ Μαστσεράνο (Αργεντινή)

Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)

Τόμας Μίλερ (Γερμανία)

Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία)

Νεϊμάρ (Βραζιλία)

Πολ Πογκμπά (Γαλλία)

Σέρχιο Ράμος (Ισπανία)

Άριεν Ρόμπεν (Ολλανδία)

Χάμες Ροντρίγκες (Κολομβία)

Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (Γερμανία)

Γιαγιά Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

Παράλληλα με τους υποψηφίους για τον τίτλο της Χρυσής Μπάλας, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους 10 προπονητές μεταξύ των οποίων θα επιλεχτεί ο κορυφαίος για το 2014. Οι 10 υποψήφιοι είναι οι:

Κάρλο Αντσελότι (Ιταλία – Ρεάλ Μαδρίτης)

Αντόνιο Κόντε (Ιταλία – Γιουβέντους – εθνική Ιταλίας)

Πεπ Γουαρδιόλα (Ισπανία – Μπάγερν Μονάχου)

Γιούργκεν Κλίνσμαν (Γερμανία – εθνική ΗΠΑ)

Γιόακιμ Λεβ (Γερμανία – εθνική Γερμανίας)

Ζοζέ Μουρίνιο (Πορτογαλία – Τσέλσι)

Μανουέλ Πελεγκρίνι (Χιλή – Μάντσεστερ Σίτι)

Αλεχάντρο Σαμπέγια (Αργεντινή – εθνική Αργεντινής)

Ντιέγκο Σιμεόνε (Αργεντινή – Ατλέτικο Μαδρίτης)

Λουίς Φαν Χάαλ (Ολλανδία – εθνική ομάδα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.