Ιρλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σερβία οι κερδισμένοι της αγωνιστικής – Πρώτη ήττα των Γερμανών μετά από 18 ματς

euroΑρκετές εκπλήξεις είχε η δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών για το Euro 2016 που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου απ’ άκρου εις άκρον στην Ευρώπη.

Τη νίκη της ημέρας πέτυχε η Πολωνία! Η παρέα του Λεβαντόφσκι «ξέρανε» την Γερμανία (2-0) κι όχι μόνο ανέβηκε στην κορυφή, αλλά ανάγκασε τους πρωταθλητές κόσμου στην πρώτη τους ήττα μετά από 18 ματς!

Στον όμιλο της Εθνικής μας, όταν έγινε η κλήρωση, ελάχιστοι έως κανείς δεν πίστευαν ότι η Βόρεια Ιρλανδία θα πατήσει κορυφή. Κι όμως μετά τα σημερινά αποτελέσματα είναι μόνη πρώτη στον 6ο όμιλο! Από την άλλη η Ουγγαρία πήρε βαθμό μέσα στην Ρουμανία και έκανε τη ζημιά μέσα στο Βουκουρέστι με άμεσα ωφελημένη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου στα προκριματικά του Euro 2016. Να σημειωθεί πως το ματς αμαυρώθηκε από πρωτοφανή επεισόδια…

Χάρη στην… άπιαστη εκτέλεση φάουλ του Τζούτζακ, οι Ούγγροι χάλασαν τα σχέδια των Ρουμάνων (1-1), με τον Νίκολιτς να χάνει μοναδική ευκαιρία στο φινάλε για το «διπλό». Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν με τον Ρουσέσκου στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45′) που εκμεταλλεύτηκε ασίστ του μπακ του ΠΑΟΚ, Ρατς, αλλά τελικά, σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες τελικές προσπάθειες, οι Μαγυάροι κατάφεραν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας «κρατώντας» τη Ρουμανία στους 4 βαθμούς με τους Ούγγρους να πανηγυρίζουν τον πρώτο τους πόντο στον 6ο όμιλο.

Τους πρώτους βαθμούς τους πανηγύρισαν οι Σκωτσέζοι, οι οποίοι, με αυτογκόλ του Κουμπούτια στο 28′, έκαμψαν στο Νησί την αντίσταση της Γεωργίας (1-0).

Όρθια στο 90′ έμεινε η Σερβία που έφυγε με το 1-1 από το Ερεβάν κόντρα στην Αρμενία. Με γκολ στο τελευταίο λεπτό και ενώ λίγο πριν οι γηπεδούχοι έχαναν πέναλτι, οι πλάβι απέσπασαν τον βαθμό στο ντεμπούτο τους για τον 9ο όμιλο.

Οι Αρμένιοι προηγήθηκαν με τέρμα του Αρζουμανιάν στο 73′ έπειτα από πάσα του Βοσκανιάν και έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη, όταν στο 83′ ο Πιτσέλι αστόχησε από τα 11 βήματα. Αντίθετα, ο Τόσιτς στο 90’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ρουμανία – Ουγγαρία 1-1

Αρμενία – Σερβία 1-1

Σκωτία – Γεωργία 1-0

Highlights – Scotland vs Georgia (1-0) 11-10… από VoolPea
Ιρλανδία – Γιβραλτάρ 7-0


Highlights – Scotland vs Georgia (1-0) 11-10… από VoolPea

 

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.