Ενας οδηγός ταξί με μεγάλη καρδιά -Ποιος ήταν ο φιλάνθρωπος Αλαν Χένινγκ που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές

ΤΖΙΧΑΝΤ - ΕΚΤΕΛΕΣΗΒίντεο που απεικονίζει τον αποκεφαλισμό του Βρετανού ομήρου Alan Henning, έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές το βράδυ της Παρασκευής.

Το βίντεο, η γνησιότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, μοιάζει με όσα έχουν προηγηθεί, με τις εκτελέσεις ομήρων το τελευταίο δίμηνο.

Το βίντεο, που διαρκεί 1 λεπτό και 11 δευτερόλεπτα και έχει τίτλο “Ακόμη ένα μήνυμα προς την Αμερική και τους συμμάχους της”, αρχικά δείχνει τον Χένινγκ να συστήνεται.

Στη συνέχεια ο βρετανός όμηρος λέει: “εξαιτίας της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εγώ, ως μέλος του βρετανικού κοινού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα της απόφασης αυτής”.

Στο τέλος του βίντεο ο εκτελεστής, απειλεί με θάνατο έναν άλλον όμηρο, ο οποίος φέρεται να είναι Αμερικανός.

“Ομπάμα, άρχισες εναέριους βομβαρδισμούς, που πλήττουν τους ανθρώπους μας, οπότε είναι δίκαιο το επόμενο χτύπημα να είναι στους δικούς σου ανθρώπους”, ανέφερε ο δήμιος, του οποίου η φωνή έχει αλλοιωθεί.

Πρόκειται για το τέταρτο παρόμοιο βίντεο που δίνεται στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος. Σε κανένα από αυτά δεν απεικονίζονται οι αποκεφαλισμοί, ωστόσο ο εκτελεστής με βρετανική προφορά προαναγγέλλει τις εκτελέσεις κρατώντας ένα μαχαίρι.

Είχαν προηγηθεί οι εκτελέσεις των James Foley, Steven Sotloff και David Haines. O 47χρονος Alan Henning, είχε απαχθεί στις 26 Δεκεμβρίου, στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας και ενώ επέβαινε σε αυτοκινητοπομπή, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.


Ενας οδηγός ταξί με μεγάλη καρδιά -Ποιος ήταν ο φιλάνθρωπος Αλαν Χένινγκ που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές

Ενας οδηγός ταξί με μεγάλη καρδιά -Ποιος ήταν ο φιλάνθρωπος Αλαν Χένινγκ που απο

Ηταν ένας άνθρωπος που επέλεξε να βρεθεί στο πιο επικίνδυνο σημείο του πλανήτη αυτή τη στιγμή. Ενας Βρετανός, που ήταν στην καρδιά του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, μόνο και μόνο για να βοηθήσει τα παιδιά. Και το πλήρωσε με τη ζωή του.

Αυτός ήταν ο Αλαν Χένινγκ, το τελευταίο θύμα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι τον αποκεφάλισαν και έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο φρικιαστικό βίντεο την Παρασκευή. Ο οδηγός ταξί από το Μάντσεστερ ήταν 47 ετών και πατέρας δύο εφήβων. Οι τζιχαντιστές τον είχαν απαγάγει τον περασμένο Δεκέμβριο στη Συρία, εκεί όπου βρέθηκε εθελοντικά για να προσφέρει βοήθεια σε στρατόπεδο προσφύγων.

Ο χαμογελαστός άνδρας, με το παρατσούκλι «εργαλείο» καθώς είχε πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία, δεν ήταν «επαγγελματίας» ανθρωπιστής. Συγκλονισμένος από τα δεινά του άμαχου πληθυσμού στη Συρία, αποφάσισε εθελοντικά να ενταχθεί σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσαν μουσουλμάνοι φίλοι του με την επωνυμία «Aid4Syria». Η οργάνωση- το όνομα της οποίας είχε κάνει τατουάζ στο μπράτσο του ο Χένινγκ- μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, σε καταυλισμούς προσφύγων στη χώρα που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο.

«Ο Αλαν ήταν ένας άνθρωπος της συμπόνιας» είπε στο βρετανικό Guardian ο Τζαμίλ Κασίμ επίσης, οδηγός ταξί στο Μάντσεστερ και ένας από τους διοργανωτές των ανθρωπιστικών αποστολών που συμμετείχε ο Χένινγκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου ο 47χρονος Βρετανός ανθρωπιστής είχε κάνει τέσσερις επισκέψεις για παροχή βοήθειας στη Συρία. Οπως είπε ο Κασίμ ο Χένιγνκ επέμενε να συμμετάσχει και στην τελευταία αποστολή πριν την απαγωγή του, ενώ θα μπορούσε να περάσει ήρεμα τα Χριστούγεννα του 2013 με την οικογένειά του. «Θα μπορούσα να πω πολλές ιστορίες για τον Αλαν έναν μη μουσουλμάνο που βοήθησε μουσουλμάνους οι οποίοι υπέφεραν από αυτή τη σύγκρουση» πρόσθεσε ο Κασίμ.

Ο Χένινγκ περιγράφεται από τους φίλους ως «ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά», που είχε επίσης συμμετάσχει ενεργά στην συγκέντρωση κεφαλαίων για να σταλεί ιατρικός εξοπλισμός και επισιτιστική βοήθεια στη Συρία. Ο Άλαν Χένιγκ έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών στις 20 Δεκεμβρίου όταν τα οχήματα της άτυπης ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής που είχαν αναχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο έπεσαν σε ενέδρα ένοπλης ομάδας μετά τη διέλευση των τουρκικών συνόρων.

news247, iefimerida, Associated Press

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.