Πολυτελή γιοτ υπάρχουν αρκετά. Τουλάχιστον όσα και οι μεγιστάνες αυτού του κόσμου. Μάλιστα, στους κόλπους τους υπάρχει ένας… πόλεμος για το ποιος θα καταφέρει να έχει το πιο χλιδάτο κότερο που κυκλοφορεί.

Δεν εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός ότι σαν αποτέλεσμα του πολέμου αυτού κυκλοφορούν σε θάλασσες και ωκεανούς γιοτ πλωτά παλάτια με πολυτέλειες απλά εξωφρενικές.

Στο πλαίσιο της μάχης αυτής πολλά σούπερ γιοτ έχουν εξοπλιστεί με ελικοδρόμια, αίθουσες κινηματογράφων και νεροτσουλήθρες και οδήγησαν τη σχεδιαστική ομάδα Ferretti group της CRN να φτιάξει ένα κότερο που μοιάζει απλά… εξωπραγματικό. Το χαρακτηριστικό εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει και το ανακηρύσσει με ευκολία «βασιλιά» των θαλασσών είναι το… εσωτερικό γκαράζ και συνεργείο σκαφών, μια μικρή… μαρίνα. Ενα γκαράζ πραγματικά πέρα από κάθε φαντασία.

Το J’ade διαθέτει φυσικά ελικοδρόμιο, χλιδάτα σαλόνια, αίθουσα κινηματογράφου, νεροτσουλήθρες και μια υδραυλική καταπακτή που ανοίγει για να μπαίνει το οκτώ μέτρων σκάφος του γιοτ στη μικρή εσωτερική μαρίνα των 18.000 λίτρων νερού. Η μικρή μαρίνα δεν είναι πάντα γεμάτη. Γεμίζει και αδειάζει κατά περίπτωση μόλις σε τρία λεπτά για να μπορέσει να εισέλθει το οκτάμετρο σκάφος.

Οτα το σκάφος δεν βρίσκεται στο γκαράζ του γιοτ, η μαρίνα  μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εσωτερική πισίνα.

Εκτός από το εντυπωσιακό γκαράζ το J’ade διαθέτει επίσης γυμναστήριο, χαμάμ και ενυδρείο. Οι εσωτερικοί του χώροι είναι φτιαγμένοι από ξύλο καρυδιάς και τριανταφυλλιάς, ενώ υπάρχουν παντού διάσπαρτες πινελιές νεφρίτη.

Το κεντρικό εσωτερικό του στοιχείο, πάντως δεν είναι άλλο από το κλιμακοστάσιο στη μέση του οποίου δεσπόζει ένα κρυστάλλινο ασανσέρ.

Η κατασκευή του 60μετρου J’ade ολοκληρώθηκε πέρυσι και όπως ήταν φυσικό κέντρισε τα βλέμματα κατά τη διάρκεια του Monaco Yacht Show. Μάλιστα ήταν υποψήφιο για το βραβείο καλύτερης εσωτερικής διακόσμησης.
Σχεδιάστηκε από το Studio Zuccon International Project με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να γίνεται ένα με τον ωκεανό. Μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 10 άτομα στις τέσσερις καμπίνες του, ενώ ένα 13μελές πλήρωμα βρίσκεται πάντα στη διάθεση των επιβατών.


iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.