Περίπου 40 άτομα, έχουν συγκεντρωθεί στη Λ. Μεσογείων, όπου έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και έχουν κλείσει μέρος του κατερχόμενου ρεύματος (Pics)

roma entaseisΈνταση επικρατεί στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, λόγω διαμαρτυρίας Ρομά που μένουν στον καταυλισμό του Χαλανδρίου, έπειτα από απόφαση για την κατεδάφιση του καταυλισμού και απομάκρυνσή τους από την περιοχή.

Πριν ακόμα μεταβούν εκεί αστυνομικές δυνάμεις για την εφαρμογή της απόφασης, περίπου 40 άτομα, έχουν συγκεντρωθεί στη Λ. Μεσογείων, όπου έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και έχουν κλείσει μέρος του κατερχόμενου ρεύματος, όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσχέρεια.

Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός των Ρομά βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή εδώ και 40 χρόνια, αλλά αποφασίστηκε η μετεγκαταστασή τους στα Μέγαρα.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, συνοδεία εισαγγελέα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, αντιτάχθηκε στην κατεδάφιση του καταυλισμού, τονίζοντας ότι «η λύση δεν μπορεί να δοθεί με αυτόν τον αυταρχικό τρόπο και με αυτά τα μέσα».

«Είναι αδιανόητο αυτό που σκέφτεται η αποκεντρωμένη διοίκηση. Να κάνουν στρατιωτική επιχείρηση… Επιχειρούν να μετατρέψουν το Χαλάνδρι σε εμπόλεμη ζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος, σημειώνοντας ότι η μεταφορά των ρομά θα πρέπει να γίνει με έναν βιώσιμο τρόπο.

Υπογραμμίζει ότι η τοποθεσία βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, δεν υπάρχουν σχολεία και άλλες βασικές υποδομές.

«Θεωρούμε αναγκαία την αναβολή των εργασιών κατεδάφισης του καταυλισμού Ρομά Χαλανδρίου ώστε να καταστεί δυνατή με επάρκεια χρόνου η εξεύρεση λύσης από τους αρμόδιους φορείς, λύσης ομόφωνης με την ελληνική και διεθνή νομοθεσία για την ευπαθή ομάδα των Ρομά και τις αρχές του Κράτους Δικαίου» επισημαίνει ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

roma4 roma3 roma2 roma 1

news247

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.