Νέο βίντεο με τον βρετανό δημοσιογράφο Τζον Κάντλι έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ISIS. Τι λέει για Ομπάμα και Τζιχαντιστές.

dhmosiografos-tzixatnistesΝέο βίντεο με τον βρετανό δημοσιογράφο Τζον Κάντλι έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ISIS. Στο βίντεο ο δημοσιογράφος ο οποίος εμφανίζεται με την χαρακτηριστική πορτοκαλί φόρμα την οποία φορούσαν και οι όμηροι που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές ασκεί κριτική στον Μπαράκ Ομπάμα και λέει ότι «ενώ επί μακρόν ο αμερικανός πρόεδρος ήταν προσεκτικός και απέφευγε τις διαμάχες που ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους επεδίωκε, τελικά μπήκε σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να νικήσει»

«Ο πρόεδρος χαρακτήριζε κάποτε τη διαμάχη του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ έναν «χαζό πόλεμο» και αδημονούσε να αποστασιοποιήσει την Αμερική από αυτό όταν θα ανέβαινε στην εξουσία. Τώρα σέρνεται πίσω από αυτόν».

«Δεν πρόκειται για απείθαρχους με στολές και Καλάζνικοφ»

Ο άνδρας που φαίνεται να είναι ο Κάντλι περιγράφει την ISIS ως το «ισχυρότερο κίνημα τζιχαντιστών της πρόσφατης ιστορίας» και προσθέτει ότι δεν μπορεί να πληγεί από τους Αμερικανούς πολιτικούς. Οπως μεταδίδει το Reuters το βίντεο φαίνεται να μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την έναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον θέσεων της ISIS στη Συρία. «Δεν έχουμε ξαναδεί από την εποχή του Βιετνάμ τέτοιο πολιτικό χάος. Οι εκτιμήσεις ότι χρειάζονται 15.000 στρατιώτες στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι πλέον για γέλια. Το Κράτος έχει περισσότερους μουτζαχεντίν από αυτούς»… Δεν πρόκειται για κάποιους απείθαρχους με στολές και λίγα Καλάζνικοφ».

Ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο λέει ότι η νέα ιρακινή κυβέρνηση ανέμενε εναγωνίως την αμερικανική παρέμβαση για να ενισχύσουν την ιρανική επιρροή στη Μέση Ανατολή.

Το δεύτερο βίντεο με τον Τζον Κάντλι

Αυτό είναι το δεύτερο βίντεο με τον Τζον Κάντλι που δηλώνει ότι είναι όμηρος των τζιχαντιστών από τον Νοέμβριο του 2012 και ότι ως δημοσιογράφος είχε συνεργαστεί με τους Sunday Times, τη Sun και τη Sunday Telegraph.

Ο ίδιος, στο πρώτο βίντεο είχε υποσχθεί ότι με μια σειρά «εκπομπών» θα αποκαλύψει τον ρόλο των Δυτικών μέσων ενημέρωσης και των κυβερνήσεων που «θέλουν να αρχίσουν ακόμη έναν πόλεμο κατά του Ισλάμ».

thetoc

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.