ΒΙΒΛΙΑΣύμφωνα με τη λίστα της Telegraph τα παρακάτω 10 είναι τα καλύτερα βιβλία όλων των εποχών, από τον Τολστόι μέχρι τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

10. Στη 10η θέση βρίσκεται το έργο του Miguel de Cervantes “Δον Κιχώτης”, που κυκλοφόρησε το 1605, μεταφράστηκε σε όλες σχεδόν τις γλώσσες κι έγινε σύμβολο ρομαντισμού. Είναι η ιστορία ενός νεαρού άνδρα που αποκηρύσσει το παρελθόν του και πορεύεται στους δρόμους της αλήθειας και της δικαιοσύνης.

9. Η “Κυρία Ντάλαγουεϊ” της Βιρτζίνια Γουλφ είναι ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στο οποίο η Βιρτζίνια Γουλφ παρασύρει τον αναγνώστη με μια αφήγηση που ταξιδεύει ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν.

8 Το βιβλίο “Ατίμωση” του JM Coetzee κυκλοφόρησε το 1999 και μιλά για έναν άγγλο καθηγητή στην Νότιο Αφρική της περιόδου μετά το Απαρτχάιντ, που χάνει τα πάντα μετά από το ερωτικό του ειδύλλιο με μια ευάλωτη μαθήτριά του.

7. Το θρυλικό βιβλίο “Τζέιν Έιρ” της Charlotte Brontë μιλά για μια νεαρή, φτωχή αλλά γεμάτη συναισθήματα γυναίκα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη σκληρότητα και τον π

ειρασμό της κοινωνίας.

6. Το “Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο” του Marcel Proust είναι ένας επτάτομος στοχασμός γύρω από τον ψυχικό κόσμο αλλά και τη μνήμη και τον νου.

5. Το “Η καρδιά του σκότους” του Joseph Conrad έχει την 5η θέση στη λίστα. Είναι ένα έργο γραμμένο το 1900 που μιλά για την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τη διαδικασία και το πρόσχημα του εκπολιτισμού των αγρίων και ταξιδεύει στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής.

4. Το “Πορτρέτο μιας κυρίας” του Henry James είναι η περιπέτεια μιας όμορφης που ζητά την πλήρωση, αλλά θα ερωτευτεί τον λάθος άνθρωπο.

3. Η “Άννα Καρένινα” του Τολστόι είναι ένα από τα πιο γνωστά του έργα κι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα στον κόσμο. Το μυθιστόρημα του πασίγνωστου Ρώσου συγγραφέα που αναφέρεται στον κόσμο των αριστοκρατών με πρωταγωνίστρια την πλούσια Άννα Καρένινα, που ερωτεύεται σφόδρα, εγκαταλείπει την οικογένειά της και τελικά βρίσκει την ψυχική λύτρωση από τις τύψεις της στον θάνατο.

2. Ο “Μόμπι Ντικ” του Herman Melville είναι μια θαλασσινή ιστορία, με τον Captain Ahab ο οποίος αναζητά εκδίκηση από μια λευκή φάλαινα που του έκοψε το πόδι.

1. Τέλος, στην πρώτη θέση βρίσκεται το “Middlemarch” της Τζωρτζ Έλιοτ (ή αλλιώς, Μαίρη Αν Έβανς), για το οποίο η  Virginia Woolf ανέφερε “Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες αγγλικές νουβέλες για ώριμους ανθρώπους”. Η γραφή της παρουσιάζει τη ζωή των τάξεων της βικτωριανής εποχής με επίκεντρο τον ψυχισμό των ηρώων της.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.