Ο Μ. Σχοινάς εκπρόσωπος της Κομισιόν (infogr)

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΤο χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων εξασφάλισε ο νέος επίτροπος της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη σύνθεση της Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2014-2019.

Το νευραλγικής σημασίας για την Ελλάδα χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων εξασφάλισε ο νέος επίτροπος της χώρας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2014-2019, ενώ εκπρόσωπος της Επιτροπής αναλαμβάνει ένας ακόμη Έλληνας, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, και στέλεχος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμούσε διακαώς το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να τηρεί την υπόσχεσή του στην Αθήνα ότι “δεν θα μείνετε παραπονεμένοι”.

Ο επίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.


skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.