Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς”

10 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΓΕΡΜΑΝΙΑΣε αποκάλυψη ότι οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς προχωρά με πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Frankfurter Allemeine Zeitung , με αφορμή τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας.

Μόνο Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερο από τους Γερμανούς“, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Τη στιγμή που οι Γερμανοί εργάζονται κάθε χρόνο σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 1.658,5 ώρες, Ούγγροι, Πολωνοί και Ρουμάνοι εργάζονται 1.840 ώρες. Ακόμα και οι Έλληνες εργάζονται με 1.808 ώρες, πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς.

Στις εσωτερικές της σελίδες η εφημερίδα υπογραμμίζει περαιτέρω ότι “ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις μύθους της μεταπολεμικής Γερμανίας” και πως “η στατιστική μοιάζει αρχικά να επιβεβαιώνει τον μύθο αυτό“.

Όπως επισημαίνεται, σε καμιά άλλη χώρα της ΕΕ, με εξαίρεση τη Βρετανία, οι εργαζόμενοι δεν κάνουν τόσες, συχνά απλήρωτες, υπερωρίες όπως στη Γερμανία, όμως ο αριθμός των ωρών εργασίας δεν λέει και πολλά για το πόσο σκληρά και πόσο πολύ εργάζονται πραγματικά οι εργαζόμενοι.

Διότι από την άλλη πλευρά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κανένας άλλος εργαζόμενος δεν έχει τόσο πολλές γιορτές και αργίες όσες ο Γερμανός.

megatv

This entry was posted on Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2014 at 18:35 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply