Δύναμη ταχείας αντίδρασης 4.000 ανδρών από το ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη ως απάντηση στη Μόσχα για την ουκρανική κρίση.Θα εγκριθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ την Παρασκευή.

STRATIWTESΔύναμη ταχείας αντίδρασης 4.000 ανδρών δημιουργεί το ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη ως απάντηση στη Μόσχα για  την ουκρανική κρίση.

Το θέμα της στρατιωτικής δύναμης που θα είναι ικανή να αναπτυχθεί σε μόλις 48 ώρες θα συζητηθεί και όπως όλα δείχνουν θα συμφωνηθεί και τυπικά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στο στο Νιούπορτ της Ουαλίας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι ηγέτες των 28 χωρών μελών του ΝΑΤΟ αναμένεται να εγκρίνουν το σχέδιο την Παρασκευή κατά τη Σύνοδο Κορυφής την οποία θα συμμετάσχει και ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Γ.Γ. της Ατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν περιέγραψε τη δύναμη ως μείγμα τακτικού στρατού και ειδικών δυνάμεων που θα μπορούν να αναπτυχθούν σε 48 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα-μέλος, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times υποστήριζε ότι το εκστρατευτικό σώμα θα αποτελείται από άνδρες από επτά διαφορετικά κράτη μέλη, τη Βρετανία, τη Δανία, τη Λετονία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία. Ο Καναδάς είναι επίσης θετικός στο να συμμετάσχει, ωστόσο εκκρεμεί η τελική του απόφαση. Το σχέδιο προβλέπει αύξηση του αριθμού των στρατιωτών ένα κριθεί αναγκαίο ενώ η δύναμη θα ενισχυθεί από αεροπορικές και ναυτικές μονάδες που θα ενταχθούν στην ομάδα, καθώς και χερσαίες δυνάμεις με επικεφαλής βρετανό διοικητή.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.