Αρκετοί έχουν κατακρίνει την πρωτοβουλία του ALS Ice Bucket Challenge, επισημαίνοντας ότι κατασπαταλώνται λίτρα νερού ή ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται θα χρησιμοποιηθούν για πειράματα σε ζώα.

ICE BUCKET CHALLENGEΩστόσο, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν συνδράμει οικονομικά με τη συμμετοχή τους στο ALS Ice Bucket Challenge,

ρίχνοντας έναν κουβά παγωμένο νερό επάνω στο κεφάλι τους αλλά ταυτόχρονα προσφέροντας χρήματα σε τοπικούς οργανισμούς για την Πλάγια Αμυοτροφική Σκλήρυνση.

«Η λέξη ευγνωμοσύνη είναι πολύ λίγη για να εκφράσει αυτό που νιώθουμε», δηλώνει η Πρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του ALS Association Μπάρμπαρα Νιούχαουζ, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του ΤΙΜΕ.

Από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί 100 εκατομμύρια δολάρια από το ALS Ice Bucket Challenge. Κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, είχαν συγκεντρωθεί μόλις 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη και οι επικριτές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας δεν μπορούν να αρνηθούν ότι πρόκειται για μια πρωτότυπη προσέγγιση που πηγάζει από αγνά κίνητρα, αποδεικνύοντας πως τα social media μπορούν να εξυπηρετήσουν με τρόπο μοναδικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό φιλανθρωπικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.