Ποιοι εκπαιδευτικοί θα δικαιούνται διπλή μοριοδότηση. Ιδρύεται παράλληλα για πρώτη φορά συμβούλιο πρώην υπουργών Παιδείας

SXOLEIOΞεκλειδώνουν σε λίγες ημέρες οι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να μοριοδοτούνται εις διπλούν όσοι επιλέγουν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ανοίγει ξανά ο πίνακας αναπληρωτών εκπαιδευτικών ο οποίος παρέμενε κλειδωμένος από τις 30 Ιουνίου 2010 και έκτοτε δεν προσμετράται.

Διπλά μόρια θα λαμβάνουν και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε δυσπρόσιτα, με την υποχρέωση όμως να παραμείνουν εκεί τουλάχιστον για δύο χρόνια και με απαγόρευση μετάθεσης ή απόσπασης, προκειμένου να μην ξαναδημιουργηθούν φαινόμενα εκπαιδευτικών – φαντασμάτων όπως π.χ. στον ακριτικό Αϊ – Στράτη.

Το άνοιγμα του πίνακα αναπληρωτών δεν έχει αναδρομική ισχύ όπως ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί. Δηλαδή όσοι εργάστηκαν τα 4 προηγούμενα χρόνια δεν θα λάβουν περισσότερα μόρια, εφόσον όμως προσληφθούν φέτος τα μόρια θα προστεθούν σε αυτά που είχαν όταν κλείδωσε ο πίνακας.

Με το ίδιο νομοσχέδιο ιδρύεται για πρώτη φορά συμβούλιο πρώην υπουργών Παιδείας, το ΣΕΠΟΠ -Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία.

Μέλη του θα είναι -με οικειοθελή συμμετοχή- όλοι όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί με αρμοδιότητα την Παιδεία και πρόεδρός του ο εκάστοτε υπουργός.

Το ΣΕΠΟΠ θα λειτουργεί ως άτυπο συμβουλευτικό όργανο με σκοπό την υποστήριξη του υπουργείου στην άσκηση της πολιτικής για την Παιδεία.

Στόχος είναι να υπάρχει συνέχεια στην εκπαιδευτική πολιτική ώστε να αποφεύγονται τα γνωστά ράβε – ξήλωνε.

 Τα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.