Στο Ζάππειο θα συνυπάρξουν τελικά, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, η κεντρική εκδήλωση της Χαριλάου Τρικούπη και η έκθεση του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠαΣοΚ
venizelos-simhths-papandreouΣτο Ζάππειο θα εορτασθούν τα 40 χρόνια από τη Μεταπολίτευση και από την ίδρυση του ΠαΣοΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στον χώρο αυτόν θα συνυπάρξουν για κάποιες ώρες η εκδήλωση που διοργανώνει η Χαρ. Τρικούπη την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη στις 7 το βράδυ με κεντρικό ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο και η έκθεση ιστορικού υλικού με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», την οποία έχει προετοιμάσει το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου. Η έκθεση αυτή έχει πυροδοτήσει πλήθος σεναρίων για πολιτική παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου ο οποίος θα μιλήσει την 1η Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της έκθεσης.

Στο μεταξύ την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Βενιζέλος απέστειλε με e-mail στον Γ. Παπανδρέου και στον Κ. Σημίτη επιστολές-πρόσκληση  με ενωτικό χαρακτήρα για να παρευβρεθούν στην εκδήλωση της Τετάρτης.

Το ΠαΣοΚ αναδεικνύει το ιστορικό ενδιαφέρον της εφετινής εκδήλωσης εξαιτίας της συγκυρίας στην οποία πραγματοποιείται, με ανοικτά εθνικά ζητήματα όπως είναι η διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους και με εστίες πολέμου και αναταραχής σε όλη τη γειτονική περιοχή. «Η εφετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη αποκτά ιστορικό ενδιαφέρον για την επαναφορά στη μνήμη των πολιτών της μεγάλης προσφοράς των 40 χρόνων, της Μεταπολίτευσης, της καλύτερης περιόδου στην ελληνική ιστορία, άρα και του ΠαΣοΚ που ταυτίζεται με αυτήν και του μεγάλου ηγέτη της Αλλαγής Ανδρέα Παπανδρέου. Αποκτά επίσης ενδιαφέρον για την πορεία και το μέλλον της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης αλλά και του τόπου» σημειώνουν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη. Επίσης, τονίζουν ιδιαιτέρως τον αγώνα που γίνεται για την ανασύσταση και ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης «γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ελλάδα πάντα έχανε ιστορικά όταν η προοδευτική δημοκρατική παράταξη δεν έπαιζε τον ρόλο της».
Το μήνυμα του εφετινού εορτασμού της 3ης Σεπτέμβρη είναι «Ολοι μαζί ξανά – Με τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη για τη νέα Αλλαγή». Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί «όλες οι γενιές του ΠαΣοΚ, όλα τα ιστορικά του στελέχη, όλοι όσοι προσέφεραν ανιδιοτελώς στους αγώνες για ανεξαρτησία, δημοκρατία, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη».
«Το ΠαΣοΚ» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Χαρ. Τρικούπη «το ’80 υποσχέθηκε την Αλλαγή. Η Ελλάδα των τελευταίων 40 χρόνων δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του τότε, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν με λύσσα να κάνουν το μαύρο άσπρο. Η Μεταπολίτευση έδωσε ώθηση προόδου στη χώρα και προκοπής στους πολίτες. Η συσπείρωση, η ενότητα και η συστράτευση όλων των δυνάμεων αποτελούν το διαβατήριο για την ενδυνάμωση της παράταξής μας που μόνη – σηκώνοντας όλα τα βάρη και παίρνοντας όλο το κόστος – κράτησε την πατρίδα όρθια. Μάτωσε αλλά αντιστάθηκε στον ακραίο λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στην ισοπέδωση και στην καταστροφολογία. Συγκρούστηκε και συγκρούεται με τον νεοφιλελευθερισμό του συρμού αλλά και με τον λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και την οπισθοδρόμηση, με το “όχι σε όλα”. Και όπως στο παρελθόν, έτσι και πάλι, συγκρούεται με τις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, του νεοναζισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του σκότους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.