Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Ειδικά αν εγκαταλείψεις την δικηγορία για να προσφέρεις σεξουαλική ευχαρίστηση στους ανθρώπους. Διαβάστε την εντυπωσιακή ιστορία του ταλαντούχου κ. Σλόαν

sex toysΣτην Αμερική δεν χρειάζεται μόνον να έχεις μια καλή επιχειρηματική ιδέα για να πλουτίσεις. Πρέπει να έχεις και τα κότσια να κάνεις ο,τι χρειάζεται, έτσι ώστε η έμπνευσή σου να πάρει σάρκα και οστά.

Ετσι λοιπόν όταν όλοι ακούν την ιστορία του Μπράϊαν Σλόαν, που αποφάσισε να αφήσει την δικηγορία για να φτιάξει μια επιχείρηση με sex toys για άνδρες, νομίζουν ότι ήταν μάλλον εύκολο. Και όταν του το λένε, ο ίδιος γελάει και τονίζει:

«Μπορείτε όμως να φανταστείτε την μητέρα μου να βιντεοσκοπεί εμένα και ένα φίλο μου, ντυμένους με τεράστια κοστούμια λάτεξ, να κάνουμε επίσκεψη σε ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο; Τίποτα δεν γίνεται, αν δεν είσαι απόλυτα αποφασισμένος να υποστηρίξεις το νέο σου σχέδιο και να κάνεις αυτό που θα σε οδηγήσει στην εμπορική επιτυχία». Εκείνος ήταν. Και κατάφερε να φτιάξει την δική του δουλειά αλλά και να πάρει χρηματοδότηση – μέσα από crowdfunding παρακαλώ! – για την κατασκευή του autoblow, μιας συσκευής που προσφέρει στον χρήστη την προσομοίωση του στοματικού έρωτα.

 

Ο Σλόαν ήθελε από μικρός να βγάλει χρήματα αλλά στο Κολέγιο σπούδασε φιλοσοφία και πολιτικές επιστήμες. «Κατάλαβα νωρίς ότι οι φιλόσοφοι δεν πολυέχουν ζήτηση εδώ και περίπου 1500 χρόνια και έτσι το γύρισα στην δικηγορία, ελπίζοντας ότι θα είχα κάποια οικονομική άνεση. Μετά από λίγο συνειδητοποίησα ότι με τις αγοραπωλησίες θα είχα καλύτερες οικονομικές αποδόσεις. Και ενώ ήδη είχα βρει δουλειά σε μια εταιρεία νομικών που καταπιανόταν με υποθέσεις ανθρωποκτονιών στο Σικάγο, άρχισα να πηγαίνω σε πλειστηριασμούς. Επίσης έβγαζα περισσότερα χρήματα πουλώντας μισοτιμής διάφορα πράγματα στο γκαράζ του σπιτιού μου κάθε σαββατοκύριακο (τα λεγόμενα garage sales)». Η ανησυχία του τον οδήγησε μέχρι την Κίνα, όπου πήγε πολλές φορές και ανακάλυψε ότι μπορεί να εισάγει κάθε είδους παράξενο πράγμα και να το μοσχοπουλά στην Αμερική: από ανθρώπινα οστά μέχρι υποδήματα από δέρμα κροκόδειλου. Αλλά και αυτό δεν του αρκούσε. Μέχρι που βρήκε επιτέλους τον δρόμο για την δόξα. Δημιούργησε μια επιχείρηση με τζίρο ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως, χωρίς να έχει αρχικά ούτε γραφείο, ούτε υπαλλήλους.

Λάτεξ για παχουλούς

Το αρχικό ερέθισμα ήρθε βεβαίως στην Κίνα, απ’ όπου εισήγαγε στολές λάτεξ που κατέληγαν σε sex shops ή διατίθεντο μέσα από το διαδίκτυο για εκείνους που θέλουν να φορούν τις στολές αλλά ντρέπονται να πάνε να τις αγοράσουν. Εκεί, ο Σλόαν κατάλαβε ότι υπάρχουν ακόμα τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Εκανε το ντεμπούτο του με τις στολές λάτεξ αλλά για μεγαλόσωμους (φαντάσου να είσαι χοντρός και να σε στενεύει…). Και πάλι ο Αμερικάνος δεν ήταν ευχαριστημένος διότι έβλεπε ότι δεν υπήρχαν μεγάλα περιθώρια κέρδους. Είχε όμως μπει στον χώρο και είχε κερδίσει τεχνογνωσία και κυρίως δικτύωση με κατασκευαστές στην Κίνα. Αντιλήφθηκε πολύ νωρίς ότι στο εμπόριο των σεξουαλικών βοηθημάτων, η τιμή ανέβαινε πολύ εξαιτίας των μεσαζόντων. Οπότε εάν ο ίδιος έφτιαχνε μια φίρμα που πουλούσε αντικείμενα μέσα από το ίντερνετ, τα οποία θα παράγονταν σε πολύ χαμηλή τιμή στην Κίνα, τότε θα έκανε θραύση στην αγορά.

Μετακόμμισε στην ασιατική χώρα και στρώθηκε στην δουλειά. Το μεγαλύτερό του ατού ήταν ο σχεδιασμός του Autoblow. Αυτή η συσκευή που μπορεί να δώσει στον χρήστη την ψευδαίσθηση ότι του κάνουν στοματικό σεξ. Και παρά το ότι είχε ήδη στήσει την επιχείρησή του, ο πανέξυπνος Αμερικανός ανέβασε την ιδέα του στο indiegogo και μέσα σε λίγο καιρό μάζεψε 260.000 δολάρια αντί των 45.000 που ζητούσε αρχικά έτσι ώστε να γίνει η έρευνα αλλά και η απόπειρα κατασκευής και μαζικής παραγωγής της συσκευής.

Ο Σλόαν θεωρεί ότι το μυστικό της δικής του επιτυχίας ήταν βεβαίως η επιμονή του αλλά η και παντελής αδιαφορία για το τι θα πουν οι  γνωστοί και οι συγγενείς του για την φύση της επιχειρήσής του. Αλλωστε, όπως λέει, ακόμα και οι πιο σοβαροφανείς επιχειρηματίες που τυχαίνει να γνωρίσει σε διάφορα ταξίδια του, παραδέχονται μετά από λίγο ότι κάνουν και αυτή χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών και βοηθημάτων. «Στην αρχή μιλάνε για δουλειές, μετά για τις επιχειρήσεις, μετά για την οικογένειά τους και στο τέλος για αυτά που τους αρέσει να κάνουν στο κρεββάτι…» λεει.

Η συσκευή Autoblow 2 πάντως θεωρείται πρωτοποριακή στο είδος της και έχει ρομποτικές εφαρμογές. Με εργονομικό σχεδιασμό δίνει στο χρήστη την απόλαυση του στοματικού έρωτα. Εχει διάφορα αξεσουάρ για να μπορεί να προσαρμόζεται σε όλα τα μεγέθη. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα – σύμφωνα με τον εμπνευστή – είναι ότι αυτός που το χρησιμοποιεί δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα πέραν του να πατήσει ένα κουμπί. Aπλώς χαλαρώνει και κάποιος κάνει όλη (τη βρώμικη) δουλειά. Οσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν εκπλαγεί από το αποτέλεσμα. Ετσι έζησαν αυτοί καλά και ο Σλόαν πλουσιότερος.

Μαργαρίτα Πουρνάρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.