«ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΟΥΝ»

ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑΗ καταζητούμενη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη καλύπτει πλήρως τον τρομοκράτη για την ένοπλη συμπλοκή σε κατάμεστο από περαστικούς κεντρικό σημείο της Αθήνας και δηλώνει ευθέως την πρόθεσή της να συνεχίσει την δράση της προκαλώντας τις διωκτικές αρχές.

«Σοβαρά, περιμένανε και περιμένουν να παραδοθώ; Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ας έρθουν να με πιάσουν. … Ήμουν, είμαι και θα είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα … θα συνεχίσω να αγωνίζομαι», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενό της.

Η Πόλα Ρούπα επιτίθεται σε όσους καταδίκασαν την επιλογή του Νίκου Μαζιώτη να χρησιμοποιήσει όπλα κατά την συμπλοκή στην οποία τραυματίστηκε ο ίδιος, ένας αστυνομικός και δύο τουρίστες στο Μοναστηράκι: «“Πυροβολούσε μέσα στον κόσμο”. Ποιος επέλεξε το σημείο της μάχης αυτής; Ποιος ξεκίνησε την καταδίωξη; Μήπως θα έπρεπε να πετάξει το όπλο και να παραδοθεί αμαχητί; … Ο σύντροφος ήταν υποχρεωμένος να αμυνθεί», όπως λέει.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «γελοιότητες» την θέση των διωκτικών Αρχών ότι τον είχαν εντοπίσει από τις προηγούμενες μέρες και στοχοποιεί την γυναίκα που «σήμανε συναγερμό» όταν είδε το όπλο του τρομοκράτη: «Μια ρουφιάνα και μια ατυχία σήμαναν την αρχή της καταδίωξης», όπως λέει, ενώ περηφανεύεται ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα είμαστε συνεχώς ανάμεσά τους. Κινούμαστε παντού. Περνούσαμε δίπλα τους. Τους βλέπαμε και δεν μας έβλεπαν».

Οσον αφορά την ίδια μετά τη σύλληψη Μαζιώτη υποστηρίζει ότι γίνεται «η “νούμερο ένα καταζητούμενη”. Εγώ και το παιδί μου … τώρα με ό,τι στοιχείο έχουν … θα οργώνουν τη χώρα … μέσω του παιδιού ευελπιστούν να πιάσουν εμένα».

Η Ρούπα εξάλλου χαρακτηρίζει «εκδικητική μεταγωγή» την μεταφορά του Μαζιώτη στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, «σε μια φυλακή που είναι γνωστό ότι δεν διαθέτει γιατρούς ούτε για τις στοιχειώδεις ιατρικές ανάγκες των κρατουμένων. Και είναι βέβαιο ότι από αυτή τη μεταγωγή και μόνο η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί», όπως υποστηρίζει.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.