Έκλεισε ο φάκελος της δικογραφίας και δρομολογήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες

xrysh ayghΣτα μέσα Νοεμβρίου θα ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, η δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, ενώ ήδη καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια να εξευρεθεί η κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγή της, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι πολλοί και οι αίθουσες που διατίθενται στο Εφετείο της Αθήνας είναι μικρές.

Η ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση της παράνομης δράσης της Χρυσής Αυγής έχει πλέον ολοκληρωθεί, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι εμπλεκόμενοι για να καθυστερήσει η ανακριτική διαδικασία και να κερδίσουν χρόνο και να αποφυλακιστούν, όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή».

Οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα τον φάκελο της δικογραφίας και δρομολογήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε δίκη.

Το τελευταίο διάστημα πάντως η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει τάσεις επαναδραστηριοποίησης, χωρίς να λείπουν και οι βίαιες ενέργειες. Την 1η Αυγούστου μέλη της κατευθύνθηκαν με δίκυκλα από το σημείο της δολοφονίας των μελών της οργάνωσης στο Ηράκλειο προς το Μαρούσι, όπου και επιτέθηκαν ρίχνοντας πέτρες και καδρόνια στην κατάληψη «Πέτρου Κούβελου». Τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην περιοχή Πατησίων – Κυψέλης, οι οποίες αποδίδονται σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Το Σάββατο 2 Αυγούστου μέλη της προσήχθησαν στο Α.Τ. Ακροπόλεως, καθώς μοίραζαν ξενόγλωσσες προκηρύξεις στις οποίες γινόταν λόγος για «πολιτική δίωξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.