Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μέσα Νοεμβρίου η δίκη της Χρυσής Αυγής

8 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Έκλεισε ο φάκελος της δικογραφίας και δρομολογήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες

xrysh ayghΣτα μέσα Νοεμβρίου θα ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, η δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, ενώ ήδη καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια να εξευρεθεί η κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγή της, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι πολλοί και οι αίθουσες που διατίθενται στο Εφετείο της Αθήνας είναι μικρές.

Η ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση της παράνομης δράσης της Χρυσής Αυγής έχει πλέον ολοκληρωθεί, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι εμπλεκόμενοι για να καθυστερήσει η ανακριτική διαδικασία και να κερδίσουν χρόνο και να αποφυλακιστούν, όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή».

Οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα τον φάκελο της δικογραφίας και δρομολογήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε δίκη.

Το τελευταίο διάστημα πάντως η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει τάσεις επαναδραστηριοποίησης, χωρίς να λείπουν και οι βίαιες ενέργειες. Την 1η Αυγούστου μέλη της κατευθύνθηκαν με δίκυκλα από το σημείο της δολοφονίας των μελών της οργάνωσης στο Ηράκλειο προς το Μαρούσι, όπου και επιτέθηκαν ρίχνοντας πέτρες και καδρόνια στην κατάληψη «Πέτρου Κούβελου». Τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην περιοχή Πατησίων – Κυψέλης, οι οποίες αποδίδονται σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Το Σάββατο 2 Αυγούστου μέλη της προσήχθησαν στο Α.Τ. Ακροπόλεως, καθώς μοίραζαν ξενόγλωσσες προκηρύξεις στις οποίες γινόταν λόγος για «πολιτική δίωξη».

This entry was posted on Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2014 at 22:12 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply