Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Για ποιο λόγο λένε ψέματα οι άντρες και οι γυναίκες

7 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ποιο από τα δύο φύλα ενδιαφέρεται για το χρήμα και ποιο για τα αισθήματα
PSEMATAΟι άντρες λένε περισσότερα ψέματα από τις γυναίκες. Σε αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα κατέληξε μια έρευνα, που έγινε στην Αγγλία σε δείγμα 2.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι γυναίκες συνηθίζουν να λένε ψέματα για να μην πληγώσουν τα αισθήματα κάποιου άλλου, ενώ οι άντρες καθοδηγούνται από την τάση τους να γλιτώσουν χρήματα ή για να «κερδίσουν» ένα επιχείρημα.

Ο μέσος άντρας ψεύδεται –ή αποφεύγει να πει την αλήθεια- τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ οι γυναίκες παραποιούν την αλήθεια μία φορά λιγότερη.

Επιπλέον, οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραπλανήσουν κάποιον για να μη βρουν μπελά, να πετύχουν κάτι που θέλουν ή για να ακουστούν πιο ενδιαφέροντες ή καλύτεροι από αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

Το πιο κοινό «αθώο» ψέμα που λένε είναι το «είμαι καλά», ενώ είναι αναστατωμένοι. Στη δεύτερη θέση έρχεται το «μου αρέσει πολύ» για ένα δώρο που δεν ταιριάζει καθόλου με τα γούστα τους και ακολουθεί η απόκρυψη της αλήθειας για το κόστος ενός αντικειμένου και για το πόσο άρρωστοι μπορεί να είναι.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, περίπου οι μισοί ενήλικες παραδέχονται ότι τους έχουν «πιάσει» όταν δε λένε την αλήθεια, με το 42% να δηλώνει ότι η πράξη αυτή τους έχει οδηγήσει σε μπελάδες, ενώ ένα 27% έφτασε στο σημείο να χάσει μέχρι και φίλους.

Εσείς τι «αθώα» ψέματα λέτε;

newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2014 at 18:28 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply