Έχουν καλύτερη σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη
mhtrotitaΟι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας ακούν συχνά ότι με το να καθυστερούν τη μητρότητα θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τις πιθανότητές τους να γίνουν μανάδες, αλλά και την υγεία τη δική τους και του παιδιού τους.

Σύμφωνα όμως με μια πρόσφατη έρευνα, τα παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες άνω των 40 ετών έχουν καλύτερη σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη, σε σχέση με εκείνα που ήρθαν στον κόσμο από γυναίκες που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου βρήκαν, ότι τα παιδιά των μεγαλύτερης ηλικίας μανάδων έχουν 22% λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστούν κατά λάθος από μόνα τους και σχεδόν κατά ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να κάνουν εισαγωγή σε νοσοκομείο μέχρι την ηλικία των 3 ετών.

Η γλωσσική ανάπτυξη στην ηλικία των 3 και 4 ετών είναι επίσης καλύτερη για τα παιδιά αυτά, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσο αυξάνει η ηλικία της μητέρας τόσο μειώνονται και οι συγκρούσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Η έρευνα έδειξε ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας μανάδες έχουν συνήθως πιο πολλά χρήματα, σταθερότητα και εμπειρία από τις πιο νέες μητέρες.

«Η έρευνά μας έγινε έχοντας ως γνώση ότι η μέση ηλικία κατά την οποία μια γυναίκα αποκτά παιδί έχει αυξηθεί αρκετά. Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους πρέπει κανείς να προσέξει πολύ την ηλικία που αποφασίζει να αποκτήσει ένα παιδί, η μεγαλύτερη ηλικία μιας γυναίκας δε θα πρέπει αναγκαστικά να αποτελεί ένα λόγο ανησυχίας σε ό,τι αφορά την ανατροφή των παιδιών» εξήγησε η καθηγήτρια Jacqueline Barnes.

«Οι εμπειρίες ζωής που κουβαλούν οι μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες τις κάνουν περισσότερο ικανές να αξιοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα υποστήριξης, που μπορεί να τις βοηθήσει να μειώσουν το άγχος που συνοδεύει τους νέους γονείς» πρόσθεσε η ίδια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.