Στον επαναληπτικό με τη Σταντάρ Λιέγης
panathinaikos-stantar liegisΡαντεβού με τ’ αστέρια για τον Panathinaikos… Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου θέλουν να φανούν σήμερα κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης αντάξιοι της ευρωπαϊκής ιστορίας του συλλόγου.

Η Λεωφόρος θα φορέσει τα γιορτινά της ξανά μετά από περίπου έξι χρόνια. Το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι των «πράσινων» στην ιστορική του έδρα ήταν στις 22 Φεβρουαρίου του 2008 για το… Κύπελλο UEFA, με προπονητή τον Ζοσέ Πεσέιρο, αλλά η τελευταία ανάμνηση δεν ήταν καλή. Το γκολ του Νάτσο Νόβο, ύστερα από το λάθος του Νασίφ Μόρις είχε διαμορφώσει το τελικό 1-1 με την Ρέιντζερς και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς είχε στείλει του σκωτσέζους στους «16» της διοργάνωσης.

Για να βρούμε παιχνίδι στο «Απ. Νικολαΐδης» για το Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω. Σχεδόν δέκα χρόνια. Στις 7 Δεκεμβρίου του 2004, ο Παναθηναϊκός είχε υποδεχθεί την Αϊντχόφεν και την είχε φιλοδωρήσει με τέσσερα τέρματα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, αλλά είχε ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια τη διοργάνωσης.

«Δεν χρειάζεται πρεμούρα, μόνο αυτοσυγκέντρωση», το σύνθημα του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος δήλωσε τη Δευτέρα στη συνέντευξη Τύπου πως αν η ομάδα του κάνει αυτά που πρέπει και ξέρει, δεν θα έχει πρόβλημα.

Σε ότι αφορά το πώς θα παρατάξει ο 41χρονος τεχνικός την ομάδα, τα πάντα είναι ανοιχτά και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προέκυψαν αναποδιές της τελευταίας στιγμής, όπως και πριν τον αγώνα της Λιέγης, όπου ήταν αμφίβολος ο Πέτριτς, αλλά τελικά αγωνίστηκε.

Ο Κροάτης θα είναι στην αρχική ενδεκάδα, παρά τις ενοχλήσεις που είχε και μετά την πρώτη αναμέτρηση. Ο Μέντες αναμένεται να είναι βασικός, καθώς έχει επιστρέψει στις προπονήσεις από την Κυριακή. Το θέμα είναι ο Τάσος Λαγός, ο οποίος δεν έβγαλε το πρόγραμμα χθες, λόγω διάτασης στον πλάγιο κοιλιακό. Η συμμετοχή του θα κριθεί σχεδόν την τελευταία στιγμή, καθώς θα μιλήσει σήμερα με το ιατρικό τιμ ο προπονητής των «πράσινων».

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι… τερματοφύλακας ο Κοτσόλης και στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος. Στο κέντρο οι Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα. Ο Πέτριτς θα έχει ελεύθερο ρόλο και οι Κλωναρίδης, Μπεργκ μπροστά. Είναι πιθανό να προτιμηθεί ο Καρέλης αντί του Κλωναρίδη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.