Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Τιτάνια» αφήνει το 47% των μετοχών, στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Ο Κώστας Γιαννόπουλος μιλάει στο TheTOC.gr για αυτή την αμύθητη δωρεά.

TITANIOΟ 70χρονος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μαλάμος, έφυγε πριν από λίγο καιρό από τη ζωή.

Απόγονος της ιστορικής οικογένειας Πεσμαζόγλου, φρόντισε μετά θάνατο να προσφέρει το μεγαλύτερο δώρο, σε χιλιάδες παιδιά. Αφησε το 47% των μετοχών του ξενοδοχείου «Τιτάνια» στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Μας πληροφόρησε ο δικηγόρος ότι άνοιξε η μυστική διαθήκη του επιχειρηματία και εκτός από τους συγγενείς του και το ”Χαμόγελο του Παιδιού ” είναι ανάμεσα στους αποδέκτες της περιουσίας του. Συγκεκριμένα, η διαθήκη κάνει λόγο για το 47% των μετοχών του ξενοδοχείου», δηλώνει στο TheTOC.gr, ο Κώστας Γιαννόπουλος πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Το νέο αυτό, βρήκε τους ανθρώπους του Χαμόγελου του Παιδιού, χαρούμενους αλλά και μουδιασμένους. «Είναι μεγάλη ευθύνη και πρέπει να προσέξουμε όλη τη διαχείριση. Δεν ξέρουμε καλά-καλά τι σημαίνει αυτό το 47%. Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς και περιμένουμε να μάθουμε λεπτομέρειες στις αρχές Σεπτεμβρίου», μας εξηγεί ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιου».

Ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μαλάμος, δεν ήταν η πρώτη φορά που προσέφερε στο «Χαμόγελο». Στο παρελθόν, όπως έμαθαν εκ των υστέρων οι υπεύθυνοι, είχε κάνει ανώνυμες δωρεές στον εθελοντικό οργανισμό, χωρίς να δώσει τα στοιχεία του. Σεμνά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, φρόντισε τα παιδιά, που είχαν ανάγκη.

«Δεν ξέραμε για αυτή τη στήριξη», λέει ο Κώστας Γιαννόπουλος, «το μάθαμε μετά, από συζητήσεις με τους δικηγόρους».

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού», 54.000 παιδιά χρειάστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, φροντίδα και προστασία. Τα οικονομικά προβλήματα του οργανισμού είναι σημαντικά και ελπίζουν η συγκεκριμένη κίνηση να δώσει ανάσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.