Με Ιγκουαΐν στα ημιτελικά η Αργεντινή, μετά από 24 χρόνια
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΜε γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαϊν στο 8ο λεπτό η Αργεντινή κέρδισε με 1-0 το Βέλγιο στη Μπραζίλια και πέρασε στους “4” του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 1990, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Ολλανδία-Κόστα Ρίκα.

Τα δεδομένα του προημιτελικού ανατράπηκαν πολύ γρήγορα, καθώς μόλις στο 8ο λεπτό ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν άνοιξε το σκορ. Μια μπαλιά που προοριζόταν για τον Ντι Μαρία, έφτασε στον επιθετικό της Νάπολι, ο οποίος με απευθείας σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Κουρτουά. Το γρήγορο γκολ ήταν ένα σοκ για τους Βέλγους.

Η «Αλμπισελέστε» έκανε το αυτονόητο, άφησε χώρους και προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τις αντεπιθέσεις, αλλά σε μία από αυτές χτυπήθηκε από την ατυχία. Στο 33΄ ο Μέσι πέρασε μαγική πάσα στον Ντι Μαρία, το σουτ κόντραρε στον Κομπανί, αλλά ο άσος της Ρεάλ τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο 42΄, με την κεφαλιά του Μιραλάς να περνά ελάχιστα άουτ, μετά από σέντρα του Φερτόνγκεν.

Θα περίμενε κανείς ότι το Βέλγιο θα άλλαζε τακτική στο β΄ ημίχρονο. Όμως, ήταν η Αργεντινή που ήλεγχε σε απόλυτο βαθμό το παιχνίδι και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ που, με βάση την εικόνα του αγώνα, θα ήταν καθοριστικό.

Στο 51΄ από προσπάθεια του Ιγκουαϊν και κόντρα στο πόδι του Βαν Μπούιτεν η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του εξουδετερωμένου Κουρτουά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν με μία καταπληκτική ατομική προσπάθεια, άδειασε τον Κομπανί, βρέθηκε σε θέση βολής, κεραυνοβόλησε τον Κουρτουά, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Όσο για τους Βέλγους, οι διορθωτικές κινήσεις του Βίλμοτς στο 60΄ δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η ανάπτυξη ήταν άναρχη και η δημιουργικότητα εξαντλήθηκε σε μακρινές μπαλιές και σέντρες με στόχο (κυρίως) τον Φελαϊνί, τον Λουκάκου, αλλά και τον Βαν Μπούιτεν που ανέβαινε συχνά στο ύψος της περιοχής.

Εν τέλει, η πρόκριση ήλθε μάλλον πιο εύκολα απ΄ ό,τι θα περίμενε ο Αλεχάντρο Σαμπέγια και οι παίκτες του, με τον Μέσι μάλιστα να χάνει απίστευτο τετ-α-τετ με τον Κουρτουά στις καθυστερήσεις. Από σήμερα, όμως, και μέχρι τον ημιτελικό της Τετάρτης (με Ολλανδία ή Κόστα Ρίκα) στο Σάο Πάουλο, η αγωνία είναι δεδομένη για την κατάσταση του Άνχελ Ντι Μαρία που αποχώρησε τραυματίας.



Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Μπίλια – Αζάρ, Αλντερβάιρελντ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1. Σέρχιο Ρομέρο, 2. Εζέκιελ Γκαράι, 4. Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 23. Χοσέ Μπασάντα), 15. Μάρτιν Ντεμικέλις, 6. Λούκας Μπίλια, 14. Χαβιέρ Μασεράνο, 22. Εζέκιελ Λαβέτσι (71΄ 18. Ροντρίγκο Παλάσιο), 7. Άνχελ Ντι Μαρία (33΄ 8. Εντσο Πέρες), 9. Γκονζάλο Ιγκουαΐν (81΄ 5. Φερνάντο Γκάγκο), 10. Λιονέλ Μέσι

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): 1. Τιμπό Κουρτουά, 2. Τόμπι Αλντερβάιρελντ, 4. Βενσάν Κομπανί, 15. Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν, 5. Γιαν Φερτόνγκεν, 6. Αχελ Βίτσελ, 11. Κέβιν Μιραλάς (60΄ 14. Ντρις Μέρτενς), 8. Μαρουάν Φελαϊνί, 10. Εντέν Αζάρ (75΄ 22. Νασέρ Σαντλί), 7. Κέβιν Ντε Μπράιν, 17. Ντιβόκ Οριγκί (60΄ 9. Ρομελού Λουκάκου)

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.