Σάλος έχει προκληθεί μετά την είδηση πως αρκετά παραλιακά οικόπεδα έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία δυνητικά είναι προς πώληση.

PARALIAΑρκετές μεγάλες εκτάσεις σε παραλίες σε γνωστά μέρη όπως η Νάξος, η Μήλος, η Χαλκιδική αλλά και η γνωστή παραλία Λιβάδι της Ηρακλειάς, βρίσκονται στην λίστα αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους το Ταμείο έχει στην κατοχή του αυτές τις εκτάσεις.

Ενα άλλο σημαντικό ερώτημα, είναι το είδος της αξιοποίησης των παραλιακών εκτάσεων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, υπό τον φόβο του αποκλεισμού της ελεύθερης εισόδου τους στις παραλίες. Την ίδια στιγμή, εγείρονται ενστάσεις σχετικά με το τίμημα που θα καταβληθεί.

Η παραλία Λιβάδι, στην Ηρακλειά
Η παραλία Λιβάδι, στην Ηρακλειά

Από την πλευρά του πάντως, το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει ότι οι παραλίες που έχουν περιέλθει στην κατοχή του, δεν είναι όλες προς πώληση

Από την πλευρά του πάντως, το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει ότι οι παραλίες που έχουν περιέλθει στην κατοχή του, δεν είναι όλες προς πώληση. Οσον αφορά την ανάρτηση του καταλόγου στο διαδίκτυο, το ΤΑΙΠΕΔ τονίζει ότι τα ακίνητα που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο ακολουθούν μια απόλυτα διαφανή και θεσμική διαδικασία, στην οποία καταρτίζεται Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Ειδικό Σχέδιο Ανάπτυξης.

Επίσης, το Ταμείο επισημαίνει ότι η τοποθέτηση των εν λόγω εκτάσεων στη λίστα, δεν σημαίνει ότι είναι προς άμεση πώληση, αλλά ότι αναρτώνται για λόγους διαφάνειας στο Διαδίκτυο, προκειμένου να είναι γνωστή η περιουσία που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ σημειώνουν πως οι εκτάσεις αυτές είναι δυνητικά αξιοποιήσιμες, ωστόσο βρίσκονται σε ρήτρα ήπιας ανάπτυξης.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.