Εκπρόσωποι περισσότερων από 40 εταιριών, έδωσαν το παρών στην παρουσίαση των παραχωρήσεων υδρογονανθράκων για το Ιόνιο και την Κρήτη, στο Λονδίνο. Τι δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης

YDROGOANTHRAKASΜε τη συμμετοχή περισσότερων από 180 στελεχών πετρελαϊκών εταιριών, τραπεζικών ιδρυμάτων, εταιριών παροχής συμβουλών, που εκπροσώπησαν πάνω από 40 μεγάλες και μεσαίου μεγέθους εταιρίες, ολοκληρώθηκε την Τρίτη (01/07) στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου η παρουσίαση του μεγάλου γύρου παραχωρήσεων υδρογονανθράκων για τις περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης, συνολικής έκτασης άνω των 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στην εκδήλωση, η πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων ΕΔΕΥ Σοφία Σταματάκη παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της προκήρυξης, που πρόκειται να δημοσιευτεί το επόμενο διάστημα στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο εκπρόσωπος της νορβηγικής PGS, Oystein Lie, που υλοποίησε το μεγάλο πρόγραμμα γεωφυσικών διασκοπήσεων συνολικού μήκους άνω των 32.000 χλμ. παρουσίασε χαρακτηριστικές γραμμές με τις αντίστοιχες γεωλογικές τομές σε περιοχές, όπως δυτικά της Κέρκυρας και νότια της Κρήτης.

Οι εκπρόσωποι του γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου BEICIP, Bernard Colleta και Veroniqus Carayon, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της ερμηνείας των διασκοπήσεων, με ταυτόχρονη παρουσίαση της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των εταιριών, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ήταν οι BP, EXXONMOBIL, SHELL, TOTAL, CHEVRON, STATOIL, ANADARKO, REPSOL κι άλλες.

“Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τη χώρα. Μετά από συνεχή προσπάθεια τεσσάρων ετών παρουσιάζουμε σήμερα εδώ στο Λονδίνο, την καρδιά της πετρελαϊκής αγοράς της Ευρώπης, με τη συνεργασία της ελληνικής Πρεσβείας, το μεγάλο γύρο παραχωρήσεων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Σήμερα βάζουμε τις στέρεες βάσεις για τη νέα αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας που στηρίζεται στους εθνικούς ορυκτούς πόρους και ιδιαίτερα τους υδρογονάνθρακες, καθώς και στους ανθρώπους μας και ειδικά τη νέα γενιά” δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Και πρόσθεσε: “Η Ελλάδα αναβαθμίζει το γεωπολιτικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης και διαμορφώνει τις προϋποθέσεις ανάδειξής της σε σημαντικό παράγοντα ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπ. Ένωσης. Η εθνική προσπάθεια βρίσκεται στην καρδιά των ευρωπαϊκών στρατηγικών για ανάπτυξη των ενδογενών πόρων, διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων και αναβάθμιση των ενεργειακών υποδομών. Με επιμονή, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και συνέπεια στα χρονοδιαγράμματα, η Κυβέρνηση διεκδίκησε και κέρδισε σήμερα μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης για την πατρίδα μας. Στην εθνική αυτή προσπάθεια πρέπει να είμαστε και είμαστε όλοι ενωμένοι”.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.