Κινητοποίηση φορέων και κατοίκων

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΤην αντίθεση τους στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ» εξέφρασαν πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι έδωσαν το παρών στο μαζικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.


Στην κινητοποίηση πήραν μέρος εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και φορείς της περιοχής.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Σταμάτης Ρέλιας. Μίλησαν επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

Οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν ανησυχίες για μια σειρά θεμάτων, σε περίπτωση πώλησης τμήματος της ΔΕΗ, όπως είναι η αποκατάσταση των εδαφών, οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών, η απόδοση του Τοπικού Φόρου Ανάπτυξης και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Στις 2 Ιουλίου, την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής ρεύματος στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα.

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα, στις 30 Ιουνίου, στις 8.30μμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.