ροναλντοΟ Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε αργά, η Πορτογαλία επιστρέφει στο σπίτι, αλλά φρόντισε να κλείσει εισιτήρια και για την Γκάνα. Η Πορτογαλία, με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, νίκησε στη Μπραζίλια 2-1 τη Γκάνα και έτσι, από τον 7ο όμιλο συνεχίζουν Γερμανία και ΗΠΑ. Στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Ρεσίφε, η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ νίκησε 1-0.

Στο Ρεσίφε λοιπόν, το γκολ του Τόμας Μίλερ (55′) έδιωξε τις σκιές που υπήρχαν για το ματς με τις ΗΠΑ. Μία ισοπαλία βόλευε και τις δύο ομάδες και τα σενάρια έδιναν κι έπαιρναν. Υστερα από ένα α’ μέρος χωρίς την παραμικρή φάση, τις αποδοκιμασίες των θεατών κατά την αποχώρηση των ομάδων στο ημίχρονο, Στο β’ μέρος, ο Λεβ χρησιμοποίησε και τον Κλόζε που ήθελε γκολ για να πετύχει το ρεκόρ, η Γερμανία ήταν πιο επιθετική και τελικά ο Τόμας Μίλερ σκόραρε στο 55′. Στη συνέχεια, οι Αμερικανοί προσπάθησαν για το γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως επιτυχία. Στο τέλος, έμειναν όλοι ικανοποιημένοι. Βέβαια, σε αυτό βοήθησε και η Πορτογαλία.

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Μπέκερμαν, Ζούσι (83′ Γέντλιν), Τζόνσον, Μπέσλερ, Γκονσάλες, Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Ντέιβις (59′ Μπεντόγια), Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ.

Γερμανία: Νόιερ, Χούμελζ, Μέρτεζακερ, Μπόατενγκ, Χέβεντεζ, Σβάινσταϊγκερ (76′ Γκέτσε), Λαμ, Κρόοζ, Εζίλ (89′ Σίρλε), Ποντόλσκι (46′ Κλόζε), Μίλερ.

Σκόραρε αργά ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Στη Μπραζίλια, η Πορτογαλία ήθελε παρέα για το αντίο στη Βραζιλία και νίκησε 2-1 τη Γκάνα, η οποία προσπάθησε για ένα γκολ, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες.

Η Πορτογαλία, ήθελε νίκη με όσο το δυνατό περισσότερα γκολ για να ελπίζει σε πρόκριση, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν κατάφερε να σκοράρει σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο 20λεπτο. Στο 5′ είχε σέντρα-σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και άλλες δύο φορές ο Νταουντά του είπε «όχι» (11′ και 19′ ).

Στο 20′ η Γκάνα έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Γκιάν (έδιωξε με τα πόδια ο Μπέτο). Κι αφού δεν μπορούσε να σκοράρει ο Ρονάλντο, έβαλαν αυτογκόλ οι Γκανέζοι! Ο… δράστης ήταν ο Μπόι, όταν στην προσπάθεια του να αποκρούσει σέντρα του Μουτίνιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νταουντά.

Στο 57′ ο Γκιάν ύστερα από σέντρα του Ασαμόα ισοφάρισε, αλλά το δεύτερο γκολ που ήθελαν οι Γκανέζοι δεν ήρθε. Αντίθετα, ο Ρονάλντο σκόραρε στο 80′ και η Πορτογαλία πήρε μία νίκη γοήτρου.

Πορτογαλία: Μπέτο (89′ Εντουάρντο), Άλβες, Πέπε, Βελόσο, Γουίλιαμ, Ρονάλντο, Μουτίνιο, Έντερ (69′ Βιερίνια), Νάνι, Αμορίμ, Περέιρα (61′ Βαρέλα).

Γκάνα:
Νταουντά, Γκιάν Ασαμόα, Ατσού, Μπαντού, Α. Αγιού (81′ Γουακάσο), Ραμπιού (76′ Ατσούα), Γουάρις (71′ Τζ. Αγιού), Μενσά, Ασαμόα, Μπόι, Αφούλ.

Η βαθμολογία στον 7ο όμιλο:
Γερμανία 7,
ΗΠΑ 4 (4-4 γκολ),
Πορτογαλία 4 (4-7 γκολ),
Γκάνα 1.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.