ΓΑΛΛΙΑ - Η Γαλλία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο αλλά Μπενζεμά (δεξιά) και Ζιρού δεν κατάφεραν να νικήσουν τον τερματοφύλακα του Εκουαδόρ που κράτησε το 0-0  Την πρώτη θέση του 5ου ομίλου «σφράγισε» η Γαλλία, παρά το 0-0 με τον Ισημερινό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Μουντιάλ. Οι «τρικολόρ», που είχαν την πρώτη απώλεια βαθμών στη διοργάνωση (προέρχονταν από δύο νίκες), θα αντιμετωπίσουν στην φάση των «16» την 2η του 6ου ομίλου, Νιγηρία.

Στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο και με βάση τις ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν το τελικό αποτέλεσμα δεν συμβαδίζει με την εικόνα του ματς.

Πρώτη φάση για τη Γαλλία στο 10ο λεπτό με το πλασέ του Γκρισμάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φεύγει λίγο άουτ. Το παιχνίδι πήρε πολύ γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημά του και δεν έπεσε καθόλου στο πρώτο 45λεπτο.

Οι παίκτες του Ισημερινού διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τις ελπίδες πρόκρισης που είχαν, δεν κλείστηκαν καθόλου στην άμυνά τους, ενώ από την πλευρά τους οι Γάλλοι, παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές (έμειναν εκτός οι Ζιρού, Βαλμπουενά, Καμπάιγ), ήθελαν να κλείσουν με το 3Χ3 την φάση των ομίλων.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία κλασική ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά. Πρώτα η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στο 37΄, με την κεφαλιά του Πογκμπά μετά το κόρνερ του Γκρισμάν, να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ ο Ντομίνγκες, ενώ πέντε λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Ισημερινού να «αγγίξει» το γκολ, με την κεφαλιά του Ένερ Βαλένσια να διώχνει ενστικτωδώς ο Λιορίς.

Με τον Γκρισμάν να πλασάρει στο 47΄ και μετά την απόκρουση του Ντομίνγκες η μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, ξεκίνησε το β΄ μέρος. Στο 50΄ η ομάδα του Ισημερινού έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αντόνιο Βαλένσια (αντιαθλητικό μαρκάρισμα στο Ντίνιε), ωστόσο, τρία λεπτά μετά, ο Μίντα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε.

Η ομάδα του Ντεσάμπ εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή πίεσε για να πετύχει το γκολ της νίκης. Έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Πογκμπά, αλλά και οι παίκτες του Ισημερινού «άγγιξαν» τη δεύτερη νίκη τους στο 82΄ με το Λιορίς να κάνει μεγάλ,η επέμβαση στο σουτ του Ιμπάρα. Στο 84΄ ο Ντομίνγκες απόκρουσε το βολέ του Μπενζεμά




Διαιτητής: Νουμαντιέ Ντουέ (Ακτή Ελεφαντοστού)
Κίτρινες: Εράσο
Κόκκινες: 50΄ Αντόνιο Βαλένσια

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (Ρεϊνάλντο Ρουέδα):
22. Αλεξάντερ Ντομίνγκες, 4. Χουάν Κάρλος Παρέδες, 2. Χόρχε Γκουάγκουα, 3. Φρίκσον Εράσο, 10. Γουόλτερ Αγιοβί, 16. Αντόνιο Βαλένσια, 14. Οσβάλντο Μίντα, 6. Κρίστιαν Νομπόα (89΄ 11. Φελίπε Καϊσέδο), 7. Τζέφερσον Μοντέρο (63΄ 5. Αλεξ Ιμπάρα), 15. Μάικλ Αρόγιο (82΄ 21. Γκαμπριέλ Ατσίλιερ), 13. Ένερ Βαλένσια.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ):
1. Ούγκο Λιορίς, 15. Μπακαρί Σανιά, 21. Λοράν Κοσιενλί, 5. Μαμαντού Σακό (61΄ 4. Ραφαέλ Βαράν), 17. Λουκά Ντίνιε, 14. Μπλες Ματουϊντί (67΄ 9. Ολιβιέ Ζιρού), 19. Πολ Πογκμπά, 22. Μοργκάν Σνέιντερλεν, 18. Μούσα Σισοκό, 10. Καρίμ Μπενζεμά, 11. Αντουάν Γκρισμάν (79΄ 20. Λοΐκ Ρεμί).


Ονδούρα – Ελβετία 0-3

Κάτι παραπάνω από μισή ώρα χρειάστηκε η Ελβετία για να ξεπεράσει το εμπόδιο τη Ονδούρας και να πάρει την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή. Η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ επικράτησε 3-0 στο Μανάους, με τον Τσερντάν Σακίρι να πετυχαίνει χατ-τρικ (6΄, 31΄, 71΄).

Το ματς είχε μονόπλευρο ενδιαφέρον καθώς οι Ελβετοί ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη για να προκριθούν ως δεύτεροι τοου 5ου ομίλου, πίσω από τη Γαλλία, τη στιγμή που η Ονδούρα είχε ήδη αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι ότι οι Ευρωπαίοι δεν αγχώθηκαν και ιδιαίτερα, αφού μόλις στο 6΄ ο Σακίρι εξαπέλυσε κεραυνό και άνοιξε το σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επιτυχία του Ελβετού με το νούμερο “23”, έχουν ήδη πετύχει γκολ όλες οι φανέλες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκτός από το “1”.

Ο 22χρονος άσος της Μπάγερν ήταν σε σπουδαία μέρα και στοο 36΄ έκλεψε τη μπάλα από τον Μπερνάρντες στο χώρο του κέντρου, προχώρησε και με νέο εξαιρετικό σουτ έγραψε το 2-0 στο 31΄.

Από τη στιγμή εκείνη, τα πάντα στο Μανάους είχαν κριθεί και τα… smartphone στον πάγκο των Ελβετών ήταν “καρφωμένα” στις εξελίξεις από το Ρίο, όπου ο Ισημερινός αντιμετώπιζε τη Γαλλία.

Από την πλευρά τους οι παίκτες της Ονδούρας επιδίωξαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά ο Αργεντινός διαιτητής τους στέρησε την ευκαιρία αυτή, όταν αρνήθηκε καθαρό πέναλτι και αποβολή του Τζουρού, όταν ο Τζέρι Παλάσιος βρέθηκε μόνος με τον Μπενάλιο στο 62΄.

Λίγο αργότερα, ο Τσερντάν Σακίρι ολοκλήρωσε τον ελβετικό θρίαμβο με το τρίτο προσωπικό του γκολ, μετά από ασίστ του Σερ στο 71΄. Στο σημείο εκείνο τελείωσε και η υπόθεση-πρόκριση, αφού για να χαθεί θα έπρεπε στον άλλον αγώνα ο Ισημερινός να νικήσει με δύο γκολ διαφορά τη Γαλλία. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ…

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)
Κίτρινες: Τζέρι Παλάσιος

ΟΝΔΟΥΡΑ (Λουίς Σουάρες):
18. Νοέλ Βαγιαδάρες, 21. Μπράιαν Μπεκέλες, 5. Βίκτορ Μπερνάρντες, 3. Μάινορ Φιγκερόα, 6. Χουάν Κάρλος Γκαρσία, 20. Χόρχε Κλάρος, 8. Γυίλσον Παλάσιος, 15. Ρότζερ Εσπινόζα (46΄ 23. Μάρβιν Τσάβες), 14. Μπόνιεκ Γκαρσία (77΄ 17. Αντι Νάχαρ), 11. Τζέρι Μπένγκτσον, 13. Κάρλο Κόστλι (40΄ 9. Τζέρι Παλάσιος)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Ότμαρ Χίτσφελντ):
1. Ντιέγκο Μπενάλιο, 2. Στεφάν Λιχτστάινερ, 20. Γιοχάν Τζουρού, 13. Ρικάρντο Ροντρίγκες, 22. Φάμπιαν Σερ, 8. Γκιοκχάν Ινλέρ, 11. Βαλόν Μπεχράμι, 23. Τσερντάν Σακίρι (87΄ 15. Μπλερίμ Τζεμαϊλί), 10. Γκανίτ Τσάκα (77΄ 6. Μίχαελ Λανγκ), 18. Αντμίρ Μεχμέντι, 19. Γιόζιπ Ντρμιτς (73΄ 9. Χάρις Σεφέροβιτς)

Βαθμολογία Ν Ι Η Τερμ. Β.
Γαλλία 2 1 0 8-2 7
Ελβετία 2 0 1 7-6 6
———————————
Ισημερινός 1 1 1 3-3 4
Ονδούρα 0 0 3 1-8 0

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.