Η προσέγγιση ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει το ρήγμα στο εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου. Την συμμετοχή στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την μη πώληση της Μικρής ΔΕΗ αποφασίζει τώρα η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ.

KOUVELISΗ πρόσκληση που απηύθυνε η Κουμουνδούρου σε κόμματα (μεταξύ των οποίων και η ΔΗΜΑΡ) και ανεξάρτητους βουλευτές για την εκδήλωση που οργανώσει σήμερα κατά της δημιουργίας της«μικρής ΔΕΗ» έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ΔΗΜΑΡ. Η Αγ. Κωνσταντίνου θέλει να πάει, αλλά αναζητά έναν εύσχημο τρόπο για να μην θεωρηθεί ότι …ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που την έφερε στο 1,2%.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προκειμένου να αποφασίσει την στάση που θα κρατήσουν τα στελέχη του κόμματος στις επερχόμενες ψηφοφορίες στα θερινά τμήματα της βουλής. Επίσης θα αποφασίσει εάν η ΔΗΜΑΡ θα στείλει αντιπροσωπεία της στην σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της μικρής ΔΕΗ.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου έλαβαν την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη το βράδυ και χτες το πρωί σε άτυπη σύσκεψη κομματικών στελεχών με τον Φώτη Κουβέλη κουβεντιάστηκε το ενδεχόμενο να εκπροσωπηθεί η ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, πιστοποιώντας έτσι την προσέγγιση των δύο κομμάτων. Τελικά μετατέθηκε το κέντρο βάρους στην σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση.

Η πλειοψηφία των κομματικών στελεχών που βολιδοσκοπήθηκε χτες από τον γραμματέα του κόμματος Θ. Θεοχαρόπουλο υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να στείλει αντιπροσωπεία της στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα έκανε και σε αντίστοιχες εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ ή άλλων κομμάτων. Υποστήριξαν όμως ότι το κόμμα πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσω του αντιπροσώπου του ότι δεν θα ψηφίσει την ρύθμιση για την μικρή ΔΕΗ, αλλά δεν συμφωνεί με την πολιτική της Κουμνουνδούρου για τις ιδιωτικοποιήσεις και δεν συμμετέχει στην συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου που έχει αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος είναι να συμβολίσει την σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας από την κοινή στάση στο κοινοβούλιο απέναντι σε μέτρα που εισηγείται η κυβέρνηση.

Ο Σπύρος Λυκούδης θα απουσιάζει δικαιολογημένα από την συνεδρίαση και έχει ενημερώσει τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Δ. Αναγνωστάκη ότι διαφωνεί με την συμμετοχή του κόμματος στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπέρ της αποστολής αντιπροσωπείας εκτιμάται ότι θα συμφωνήσουν επτά από τα 13 μέλη της ΚΟ μεταξύ των οποίων οι Ασ. Ξυροτήρη και Μ. Ρεπούση.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.