ΝΕΪΜΑΡ - ΒΡΑΖΙΛΙΑΟ Νεϊμάρ είναι μόλις 22 χρονών, αλλά έχει το βάρος ενός ολόκληρου έθνους στους ώμους του, καθώς προσπαθεί να οδηγήσει τη Βραζιλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην πατρίδα του. Τον συγκρίνουν με τον Πελέ και ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι ακόμα καλύτερος από τον Λιονέλ Μέσι. Είναι επίσης ένας από τους πιο εμπορεύσιμους αθλητές στον κόσμο.

Όλα αυτά οδηγούν σε μεγάλα συμβόλαια και ένα πλούσιο τρόπο ζωής που περιλαμβάνει σκάφη, αυτοκίνητα και μια διάσημη φίλη. Αυτό είναι που ταιριάζει σε έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες του πιο δημοφιλούς σπορ στον κόσμο…

Ο Νεϊμάρ υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο στα 17 του με την βραζιλιάνικη ομάδα Σάντος, όπου έβγαζε περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το 2010, η Σάντος απέρριψε 20 εκατομμύρια δολάρια προσφορά για να πάει ο Νεϊμάρ στην Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ, στην αγγλική Premier League. Ήταν μόλις 18 ετών τότε.

Εκείνη την εποχή, ο ατζέντης του απέρριψε δημοσίως μια αύξηση μισθού από την Σάντος.

Αργότερα τον ίδιο χρόνο, ο Νεϊμάρ απέρριψε μια προσφορά από την Τσέλσι στην Premier League που θα του έδινε περίπου 4,8 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Την ίδια στιγμή, ο Νεϊμάρ γινόταν ένα διεθνές αστέρι με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Στη συνέχεια, συμφώνησε με ένα νέο 5ετές συμβόλαιο να παραμείνει στη Βραζιλία, περίπου με 4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το βάρος στους ώμους του ήταν τεράστιο, όταν τον αποκάλεσαν «ο επόμενος Πελέ». Ο Πελέ πρόσθεσε ακόμη περισσότερη πίεση, όταν είπε ότι ο Νεϊμάρ ήταν καλύτερος από τον Λιονέλ Μέσι. Πέρυσι, η Μπαρτσελόνα κατέβαλε 119 εκατ. δολάρια για την απόκτησή του από την Σάντος. Ωστόσο, η μεταγραφή πυροδότησε διαμάχη, όταν αποκαλύφθηκε ότι τα 54 εκατομμύρια δολάρια από τα τέλη μεταγραφής καταβλήθηκαν στους γονείς του Νεϊμάρ. Αυτό οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ.

Ο Νεϊμάρ υπέγραψε συμβόλαιο 5 ετών με την Μπάρτσα, αξίας 76,8 εκατ. δολαρίων, με έναν μέσο ετήσιο μισθό 15,4 εκατομμύρια. Εκτός γηπέδου, οι ενασχολήσεις του Νεϊμάρ του αποφέρουν 16 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το Eurosport τον ονόμασε τον «πιο εμπορεύσιμο αθλητή» για το 2013, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή του καταλόγου. Το 2011, ο Νεϊμάρ υπέγραψε 11ετές συμβόλαιο με τη Nike, αξίας 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Έχει επίσης εμφανιστεί στο εξώφυλλο της σειράς video game «Pro Evolution Soccer». Πρόσφατα υπέγραψε με τη L’Oreal για να ξεκινήσει μια διαφημιστική εκστρατεία για το Drakkar Noir.
Ο Νεϊμάρ έχει ακριβά γούστα και ο κατάλογος με τις υπερβολικές αγορές του περιλαμβάνει ένα γιοτ 8 εκατ. δολαρίων, που επίσης κοστίζει 120.000 δολάρια ετησίως για να συντηρηθεί. Έχει επίσης μια τεράστια συλλογή αυτοκινήτων που περιλαμβάνει μια Porsche Panamera Turbo που εκτιμάται στα 400.000-550.000 δολάρια. Φαίνεται επίσης να έχει πολύ ακριβά γούστα και στα σκουλαρίκια. Έχει μια εκτενή συλλογή μοντέλων αυτοκινήτου.

Το πιο αναγνωρίσιμο έξοδό του πάντως το παίρνει μαζί του όπου κι αν πάει… Η συντήρηση της κόμης του αποκλείεται να είναι φθηνή.

Ο Νεϊμάρ βγαίνε με την βραζιλιάνα ηθοποιό Μπρούνα Μαρκεζίνε. Έχει έναν γιο, τον Ντάβι Λούκα, από προηγούμενη σχέση. Φέρεται να πληρώνει 15.000 δολάρια το μήνα για τη στήριξη του παιδιού. Δεν έχει αγοράσει ακόμα σπίτι στη Βαρκελώνη και μένει σε ενοίκιο. Φυσικά, εάν ο Νεϊμάρ οδηγήσει τη Βραζιλία σε νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η εμπορευσιμότητα και τα κέρδη του θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο και θα είναι σε θέση να αγοράσει οποιοδήποτε σπίτι θέλει.

businessinsider

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.