ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣΟ Σούλης Μαρκόπουλος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ για τη σεζόν 2013-14. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε σχεδόν το απόλυτο στις ψήφους, χάρη στην 3η θέση που κατέλαβε ο «Δικέφαλος του Βορρά», και με 138 βαθμούς άφησε κατά πολύ πίσω τον δεύτερο, Ηλία Παπαθεοδώρου της ΑΕ Νέας Κηφισιάς με 53. Στην 3η θέση ο Νέναντ Μάρκοβιτς του ΚΑΟ Δράμας με 35 βαθμούς.

Ο τεχνικός τους ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, ψηφίστηκε από τους 49 εκ των 51 δημοσιογράφων που συμμετείχαν στη διαδικασία. Οι 41 δε τον επέλεξαν ως τον κορυφαίο, δίνοντάς του την πρώτη θέση.

Το γεγονός πως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δεν είχε πρότερη εμπειρία ως προπονητής σε τόσο υψηλό επίπεδο λήφθηκε υπ΄ όψη από τους εκπροσώπους του Τύπου που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει μόνο 16 βαθμούς, αν και υπό τη δική του τεχνική καθοδήγηση ο Παναθηναϊκός κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ο συνεργάτης του, Δημήτρης Πρίφτης, που παραιτήθηκε από πρώτος προπονητής του Κολοσσού Ρόδου για να βοηθήσει τον Αλβέρτη και τον Παναθηναϊκό στο τεχνικό τιμ, επιβραβεύτηκε συλλέγοντας 6 βαθμούς, όσους και ο προκάτοχος του Αλβέρτη στην τεχνική ηγεσία του νταμπλούχου Ελλάδας 2014, Αργύρης Πεδουλάκης (κορυφαίος τεχνικός στην Α1 το 2013), που πρόλαβε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Ηράκλειο της Κρήτης με τους «πράσινους».

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, που πρόσφατα ξεπέρασε τα 500 επίσημα παιχνίδια στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής, δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την ανάδειξή του σε κορυφαίο προπονητή της σεζόν που πέρασε: «Μία τιμητική διάκριση σε ένα ομαδικό άθλημα αντανακλά σε όλους τους παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτή. Τόσο στους παίκτες και στο υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, όσο και στη διοίκηση και τους άλλους συνεργάτες μου στην ομάδα, που και αυτοί συνετέλεσαν ώστε να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ και αυτός ο τίτλος σε μένα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την συνεργασία και την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί, σε όλη την διάρκεια της σεζόν για να πετύχουμε την κατάκτηση της 3ης θέσης. Ευχαριστώ και όσους με τίμησαν με την ψήφο τους, γιατί ουσιαστικά στο πρόσωπό μου, τίμησαν την προσπάθεια όλων μέσα στην ομάδα».

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Βαθμοί 1η Θέση 2η Θέση 3η Θέση

1. Σούλης Μαρκόπουλος (ΠΑΟΚ) 138 41 7 1

2. Ηλίας Παπαθεοδώρου (ΑΕΝΚ) 53 2 18 11

3. Νέναντ Μάρκοβιτς (ΚΑΟΔ) 35 1 10 12

4. Γιάννης Σφαιρόπουλος (Πανιώνιος) 22 4 3 4

5. Φραγκίσκος Αλβέρτης (Παναθηναϊκός) 16 1 5 3

6. Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός) 11 1 2 4

7. Κώστας Φλεβαράκης (Τρίκαλα) 10 2 6

8. Δημήτρης Πρίφτης (Κολοσσός Ρόδου) 6 1 1 1

. Αργύρης Πεδουλάκης (Παναθηναϊκός) 6 2 2

10. Νίκος Βετούλας (Απόλλων Πατρών) 4 4

11. Βαγγέλης Αγγέλου (Αρης) 1 1

 

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.