«Στιγμή έντασης που προσέλαβε δυσανάλογη έκταση και ερμηνεία», λέει η ΕΠΟ

εθνικηΑπίστευτο και όμως… ελληνικό! Ενώ τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια αντιστροφής του κακού κλίματος στην Εθνική, μετά την ήττα από την Κολομβία, ήρθε ένα επεισόδιο ανάμεσα στον Γιάννη Μανιάτη και τον Γιώργο Τζαβέλλα να προκαλέσει νέα ζημιά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, περίπου ένα 24ωρο πριν από τον δεύτερο κρίσιμο αγώνα με την Ιαπωνία για τον 3ο όμιλο του Μουντιάλ.

Τα νεύρα μεταξύ των δύο διεθνών, λίγο μετά την προπόνηση, έφεραν κουβέντα στην κουβέντα και λίγο έλειψε να… πλακωθούν, ωστόσο το έντονο επεισόδιο έμεινε φραστικό, χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Παναγιώτης Κονέ που βρίσκονταν κοντά, έσπευσαν να τους ηρεμήσουν και το θέμα έληξε εκεί, χωρίς να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, όμως, είναι και αυτό δείγμα του κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις μερικών ποδοσφαιριστών.

Μανιάτης: «Εδώ δεν είναι ΠΑΟΚ…»

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, όλα ξεκίνησαν από μία άσκηση όπου ο Τζαβέλλας έπρεπε να βγάζει σέντρες προς τον Μανιάτη οι πάσες του δεν ήταν καλές και μετά από τρεις-τέσσερις φορές ο μέσος του Ολυμπιακού γύρισε προς τον αριστεροπόδαρο μπακ του ΠΑΟΚ και του φώναξε να είναι περισσότερο συγκεντρωμένος και να βγάζει καλύτερες σέντρες.

Λίγο αργότερα, σε κάποια αμφισβητούμενη φάση ο Τζαβέλλας φώναξε: «δικιά μας η μπάλα» και ο Μανιάτης έπραξε ακριβώς το ίδιο, αφού ήταν αντίπαλοι. Ο Τζαβέλλας είπε αρχικά «εντάξει Γιαννάκη δικιά σου…» και δέχτηκε την απάντηση «…τα Γιαννάκη και αυτά στον ΠΑΟΚ. Εδώ δεν είναι ΠΑΟΚ».

Τζαβέλλας: «Είσαι ρουφιάνος»

Μετά τη λήξη της προπόνησης, το σκηνικό μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια, όπου ο Τζαβέλλας ζήτησε τον λόγο από τον Μανιάτη και μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει χρησιμοποίησε τις παρακάτω βαριές κουβέντες:

«Είσαι ρουφιάνος και από την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε στην Εθνική υπάρχουν 22 άνθρωποι που παλεύουν για να λειτουργήσουν ως ομάδα και εσύ προσπαθείς να τορπιλίσεις την προσπάθεια για τους δικούς σου λόγους. Εδώ δεν είναι ούτε Ολυμπιακός, ούτε ΠΑΟΚ, εδώ είναι Εθνική και θα συμπεριφέρεσαι σαν μέλος της», φέρεται να είπε ο Τζαβέλλας.

Σε εκείνο το σημείο οι δυο παίκτες κινήθηκαν ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά οι Καραγκούνης και Κονέ μπήκαν στην μέση προτού η ένταση και λογομαχία ξεφύγει και πάρει διαστάσεις.

Μάλιστα, το θέμα μεταφέρθηκε και στο ξενοδοχείο της Εθνικής με τον Μανιάτη να ζητάει από τον Φερνάντο Σάντος να λάβει επίσημη θέση για να του απαντήσει ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός να ηρεμήσει και ότι αυτά συμβαίνουν στις προπονήσεις, όταν υπάρχει ένταση και πάθος.

Επίσης, αν και οι άνθρωποι της ΕΠΟ δεν το επιβεβαιώνουν, ο μέσος του Ολυμπιακού έκλεισε εισιτήρια για να φύγει πρόωρα από την αποστολή της Εθνικής και να επιστρέψει στην Ελλάδα, όμως τελικά πείστηκε από τους ψυχραιμότερους να ξεχάσει αυτή την κίνηση.

Τα… απόνερα της Τούμπας

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι λίγο πριν από το ταξίδι στη Βραζιλία, υπήρξε ολόκληρο θέμα σχετικά με το επεισόδιο μεταξύ Μανιάτη και Κώστα Κατσουράνη από τον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Στις κόντρες των ποδοσφαιριστών, τότε, είχε εμπλακεί και ο Τζαβέλλας, όμως, λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι για τη Βραζιλία, ο βασικός «πρωταγωνιστής», Κατσουράνης, είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και όλα έδειχναν ότι εκείνη η υπόθεση δεν θα επηρέαζε την Εθνική.

Στην προκειμένη περίπτωση Μανιάτης και Τζαβέλλας προφανώς έβγαλαν στην επιφάνεια τα… προηγούμενα που είχαν από το ντέρμπι της Τούμπας. Εξάλλου, δεν είναι ψέμα ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού ουδέποτε έλαβε ξεκάθαρη θέση για το εάν έχει αφήσει πίσω του τα άσχημα περιστατικά του Κυπέλλου. Μάλιστα, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Μανιάτης, η ΕΠΟ είχε ζητήσει «διακριτικά» από τα ΜΜΕ να μην γίνουν ερωτήσεις στον παίκτη του Ολυμπιακού για την κόντρα με τον Κατσουράνη.

«Στιγμή έντασης που προσέλαβε δυσανάλογη έκταση και ερμηνεία», λέει η ΕΠΟ

Η ανακοίνωση:

«Εξ αφορμής των δημοσιευμάτων που περιγράφουν θερμό επεισόδιο μεταξύ των διεθνών ποδοσφαιριστών Γιάννη Μανιάτη και Γιώργου Τζαβέλλα, επισημαίνονται τα εξής:

Μια στιγμή έντασης στην προπόνηση της 17/6/2014, συνήθης στην καθημερινή ροή και λειτουργία μιας ομάδας, προσέλαβε έκταση και ερμηνεία δυσανάλογη με το περιστατικό.

Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ανδρών, εξακολουθούν να είναι αφοσιωμένοι, ως ομάδα, στον αυριανό αγώνα εναντίον της Ιαπωνίας, αντιλαμβανόμενοι απολύτως την κρισιμότητά του για την έκβαση της επιδιωκόμενης πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μια στιγμιαία αντίδραση, συνεπώς, δεν μπορεί ούτε να αλλοιώσει ούτε να ακυρώσει το βασικό συστατικό επιτυχίας της Εθνικής, που είναι και θα παραμείνει ό,τι ήταν πάντοτε: ομάδα».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.