Βορίδης, Βούλτεψη, Γιακουμάτος, Παπακώστα, Κικίλιας, ήρθαν για να μιλήσουν τη γλώσσα του λαϊκού κοινού της ΝΔ. Από τον πόλεμο της λαϊκής αγοράς έως την κήρυξη του… ανένδοτου με το ΔΝΤ!

YPOURGOIΜε ειδικά εκπαιδευμένους πολιτικούς «κομάντος» που έχουν έφεση στα «τηλεπαράθυρα» και μπορούν να βγάλουν «ασπροπρόσωπη» την κυβέρνηση στα ΜΜΕ, αλλά και σε διάφορες πολιτικές και κοινωνικές μάχες με πολιτικούς αντιπάλους, συνδικαλιστές και συντεχνίες, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να διαμορφώσει ευνοϊκές συνθήκες ενόψει του κρίσιμου φθινοπώρου.

Με το νέο ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε στίγμα ότι ήθελε και μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετείχαν και βουλευτές που δεν ενδιαφέρονται τόσο για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, αλλά περισσότερο μπορούν να απευθυνθούν στο λαϊκό κοινό της ΝΔ, ακόμα και το πιο λούμπεν, αλλά και έχουν την άνεση να «πουν και μια κουβέντα παραπάνω» στα ΜΜΕ. Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του έχουν αναθέσει ειδικές αποστολές σε πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ηδη η αρχή έγινε από τη νέα κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, «έδιωξε» την τρόικα από την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της κυβέρνησης να νομοθετεί και να αποφασίζει για την πολιτική της, χωρίς την έγκριση των πιστωτών. Είναι πολύ ωραίο να ακούγεται, αλλά δύσκολο να εφαρμοστεί. Πάντως με μια πρώτη ανάγνωση, ο στόχος είναι να «χαϊδέψει» η ΝΔ τα αυτιά της κοινωνικής και κομματικής βάσης της, ώστε να επαναπατριστούν και ψηφοφόροι, αλλά και να κλείσουν μέτωπα.

Το άλλο πρόσωπο που θα δώσει τη μάχη σε μιντιακό περιβάλλον, γνώριμος των «τηλεπαραθύρων» και των «πρωϊνάδικων» είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάκης Γιακουμάτος που θα δώσει μάχες και στις λαϊκές, μέσα στις ντομάτες, τα αγγουράκια και τα ζαρζαβατικά! Την αρχή την έκανε, μη αναγνωρίζοντας επί της ουσίας, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που είχε ως «ευαγγέλιο» ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο λαϊκοδεξιός Γιακουμάτος ήδη είπε δημόσια αυτό που θέλει να ακούσει ο κόσμος: θα παλέψουμε να μειώσουμε τις τιμές στο ψωμί, στο γάλα και σε βασικά προϊόντα.

Από την άλλη, η άλλοτε γραμματέας Γυναικών της ΝΔ, η αποκαλούμενη και «πριγκίπισσα» της Δυτικής Οχθης, δηλ. της Αγίας Βαρβάρας, η Κατερίνα Παπακώστα ως υφυπουργός Υγείας θα δώσει και τη μάχη για τις ουρές στα νοσοκομεία και δεν θα διστάσει να τα πει και…«έξω από τα δόντια». Συμπαθής φυσιογνωμία σε μεγάλη μερίδα νεοδημοκρατών, θεωρείται αγωνίστρια της λαϊκής δεξιάς, την οποία υπηρετεί με συνέπεια.

Και οι τρεις, Βούλτεψη, Γιακουμάτος και Παπακώστα έχουν ένα κοινό: εκλέγονται στη Β΄ Αθηνών και είναι σε αντιμνημονιακή ρότα και δεν διστάζουν να συγκρουστούν δημόσια.

Από κοντά και ο πιο θεωρητικός της δεξιάς ο Μάκης Βορίδης που θα δώσει και αυτός μιντιακές μάχες, ενώ θα επιδιώξει να κλείσει τα μέτωπα που άνοιξε ο προκάτοχός του, υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, με τους παραδοσιακούς συμμάχους της δεξιάς, τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς. Το Μαξίμου εκτιμά ότι μπορεί να το κάνει και θα συνδυάσει και τη μαχητικότητά του για να αντιμετωπίσει την εξ αριστερών κριτική στο χώρο της υγείας και κυρίως το ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα στα νοσοκομεία που ελέγχεται από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ενας ακόμα «μουτζαχεντίν» της λαϊκής δεξιάς είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος που θα έχει να αντιμετωπίσει την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου με την οποία συγκρούστηκε πολύ σκληρά προεκλογικά. Ο Ντινόπουλος θεωρείται πολύ σκληρός και στο δημόσιο λόγο δεν διστάζει να πάει στα άκρα, κάτι που αρέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το επόμενο διάστημα θα οδηγηθεί στα άκρα η πόλωση με το ΣΥΡΙΖΑ.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.