«Βελτιώσαμε την επιλογή» δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Στο... τσεπάκι φαίνεται να είχε την απόφαση της αλλαγής προσώπου στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ ο νέος υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης (ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)Αρχισαν τα όργανα… Η πρώτη απόφαση που έλαβε το βράδυ της Τετάρτης, ένα 24ωρο μετά την υπουργοποίησή του, ο νέος υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης ήταν να ανακαλέσει τον διορισμό του κ. Ιωάννη Δαραβίγκα στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ.

Ο κ. Δαραβίγκας τοποθετήθηκε στη θέση αυτή την Παρασκευή 6 Ιουνίου. Ηταν μία από τις τελευταίες αποφάσεις του πρώην υπουργού κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Βορίδης αποφάσισε να αντικαταστήσει τον κ. Δαραβίγκα από τον αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Διακογιάννη, που έχει εξειδίκευση στις τοξικοεξαρτήσεις.

«Η βελτίωση των ανθρώπων που θα λειτουργήσουν μέσα στον ΟΚΑΝΑ» ήταν το νόημα της αντικαταστάσεως, δήλωσε την Πέμπτη ο κ. Βορίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή κ. Πάνο Ευσταθίου, για τον ρόλο του κέντρου.

Στην ερώτηση που του ετέθη αν η επιλογή του προκατόχου του ήταν λανθασμένη, απάντησε: «Δεν το είπα αυτό. Είπα ότι βελτιώσαμε την επιλογή».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την απομάκρυνση του κ. Δαραβίγκα ζήτησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δεν ήταν ενήμερος για την επιλογή του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Δαραβίγκας, εκτός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του στο Extra Channel, είναι ιδιοκτήτης δύο φυσικοθεραπευτηρίων και ενός πολυδύναμου ιατρικού κέντρου.

Παράλληλα είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα – ΜΚΟ που ίδρυσε ο ίδιος το 1987.​ Με αυτήν την ιδιότητα επελέγη για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ. Ήταν επίσης υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τον ΛΑΟΣ.

Φυντανίδου Ελενα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.