ΝΑΔΑΛΟ βασιλιάς στο χώμα είναι ένας και μοναδικός! Σαν στο σπίτι του, ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 3-1 του Νόβακ Τζόκοβιτς και έφτασε τις εννιά(!) κατακτήσεις στο Roland Garros, γράφοντας ιστορία.

Στο Παρίσι είναι ο απόλυτος «βασιλιάς» και δεν τίθεται εν αμφιβόλω η κυριαρχία του! Και το απέδειξε και φέτος!

Ο Ραφαέλ Ναδάλ όντας το αφεντικό στον μεγάλο τελικό του Roland Garros επικράτησε 3-1 σετ (3-6, 7-5, 6-2, 6-4) του Νόβακ Τζόκοβιτς (έχασε την ευκαιρία να κάνει career slam) και κατέκτησε για ένατη φορά στην καριέρα του την κορυφή του Παρισιού!

Το νούμερο ένα στον κόσμο (θέση στην οποία θα διατηρηθεί μετά τη σημερινή του νίκη) έγινε ο πρώτος στην ιστορία που φτάνει σε τόσους πολλούς τίτλους σε ένα μόνο major, ενώ παράλληλα έγινε και ο πρώτος που επί δέκα σερί χρόνια κατακτά τουλάχιστον μια κούπα σε Grand Slam κάθε χρόνο!

Η σημερινή ήταν η υπ’ αριθμόν 14 του Ράφα πιάνοντας στη δεύτερη θέση τον Πιτ Σάμπρας και μειώνοντας την απόστασή του απ’ τον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ (έχει 17) στους 3!

Πάντως, η αλήθεια είναι πως η εκκίνηση ήταν καλύτερη για τον Νόλε. Και εκμεταλλευόμενος τα λάθη και τις κακές επιλογές του αντιπάλου του, κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ και να δημιουργήσει μια… αναστάτωση στο «Philippe Chatrier». Η συνέχεια, όμως ήταν… φουλ του Ισπανού!

Διότι όσο περνούσε η ώρα, όλο και ανέβαζε την απόδοσή του. Κι όλο απ’ την άλλη ο Σέρβος έχανε την δυναμική του -που φάνηκε να έχει και ένα πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Κομβικό σημείο του αγώνα στο δεύτερο σετ, όταν ο «βασιλιάς στο χώμα» έσπασε τον αντίπαλό του την ώρα που προσπαθούσε να διατηρηθεί μέσα στο σετ (7-5). Κι αφού εκεί ο Ράφα ισοφάρισε, μπήκε με πολύ… φόρα στο τρίτο, το οποίο και κατέκτησε για πλάκα (με διπλό μπρέικ)!

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και δεν θα μπορούσε να… στραβώσει. Τόσο γιατί στο χώμα ο μεν δεν παίζεται, όσο και γιατί ο δε έμοιαζε να ‘χει παραδώσει εν μέρει… πνεύμα (και να ‘χει αρκετά νεύρα). Διότι μπορεί ο Τζόκοβιτς να έκανε μπρέικ μπακ (4-4), αλλά σερβίροντας για να μείνει «ζωντανός» στον αγώνα, έκανε double fault και… χάρισε άνευ κούρασης το βαρύτιμο τρόπαιο στον Ναδάλ μέσα σε αποθέωση!

 

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.