Ικανοποίηση αλλά και χαμηλοί τόνοι στον Ολυμπιακό μετά την επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟ
OLUMPIAKOSΟ Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 89-64 κι έκανε με εμφατικό τρόπο το 1-1 στη σειρά των τελικών. Όμως μετά το ματς τίποτα δεν πρόδιδε πως είχε προηγηθεί μία τόσο μεγάλη σε έκταση νίκη. Κι αυτό γιατί άπαντες στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» δεν κρατούν τίποτα περισσότερο από την ισοφάριση και γνωρίζουν καλά πως όσο επιβλητικά κι αν κερδίζουν στο ΣΕΦ τον αντίπαλό τους, αυτό δεν θα έχει καμία πρακτική αξία αν δεν συνοδευτεί από νίκη στο ΟΑΚΑ.

Επιτέλους… ξεμπούκωσε

Η διαφορά θέλησης και πάθους ήταν εμφανής στο χθεσινό ματς. Ο Ολυμπιακός μπήκε σαν… «καμικάζι» στο ΣΕΦ και έπιασε από το λαιμό τον αντίπαλό του, ουσιαστικά καθαρίζοντας το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο (29-12). Τα καταπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα, 13/25, είναι η εύκολη εξήγηση για την άνετη επικράτηση. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν μόνο μεγάλη ευστοχία. Έπαιξαν επιθετική άμυνα που απορρύθμισε τον αντίπαλο και λειτούργησαν υποδειγματικά στην επίθεση. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν υποδειγματική, εξ ου και οι 21 ασίστ (με μόλις 12 λάθη), ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε πράγματα από όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε και ο Ολυμπιακός μετά από έξι ματς στα οποία είχε φέτος 58 πόντους κατά μέσο όρο απέναντι στον Παναθηναϊκό, έφτασε τους 89 πόντους.

Διπλό στο ΟΑΚΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μένουν άλλο στον χθεσινό αγώνα. Πλέον ετοιμάζονται για την Πέμπτη, όπου θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να «σπάσουν» την έδρα του Παναθηναϊκού και να γίνουν αφεντικά της σειράς. Το χθεσινό +25 μπορεί να λειτουργήσει σαν τόνωση αυτοπεποίθησης για να σπάσει η κατάρα του ΟΑΚΑ (όπου έχουν 25 σερί ήττες σε τελικούς), αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, καθώς εκεί οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές και γνωρίζουν πως ο πληγωμένος εγωισμός των «πράσινων» θα ζητεί απαντήσεις. Οι Πειραιώτες έχουν την αίσθηση της υπεροχής, αλλά πρέπει να τη βγάλουν και στο παρκέ του ΟΑΚΑ, αν θέλουν να επιστρέψουν στο θρόνο της Α1.

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.