Δέκα χρόνια φυλάκισης και 1.000 μαστιγώματα είναι η τιμωρία που επέβαλε δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας στον επικεφαλής ιστοσελίδας που τόλμησε να θέσει σε συζήτηση το θέμα της θρησκείας!
IDIOKTHTHS SITEΔέκα χρόνια φυλάκισης και 1.000 μαστιγώματα είναι η τιμωρία που επέβαλε δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας στον επικεφαλής ιστοσελίδας που τόλμησε να θέσει σε συζήτηση το θέμα της θρησκείας.

Ο Ραίφ Μπαντάουι ιδρυτής του site «Free Saudi Liberals» συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012 και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κυβερνοέγκλημα και ανυπακοή στον πατέρα του.

Το site του είχε δημοσιεύσει άρθρα που ασκούσαν κριτική σε ανώτατους θρησκευτικούς ηγέτες όπως τον Μεγάλο Μουφτή. Οι εισαγγελείς του δικαστηρίου είχαν ζητήσει να δικαστεί ο Μπαντάουι για αποστασία, μια κατηγορία που επισύρει την θανατική ποινή.

Τον περασμένο Απρίλιο η Σαουδική Αραβία είχε υιοθετήσει μια σειρά από νέους νόμους που χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους άθεους.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.