Επίδειξη ισχύος από τον Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή την επέτειο της νίκης της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. Στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία
RWSIAΕπίδειξη ισχύος από τον Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή την επέτειο της νίκης της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε «την ισχύ του θριάμβου του πατριωτισμού» κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης που άρχισε στην Κόκκινη Πλατεία, εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία και μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια.

Η 9η Μαΐου «είναι η γιορτή του θριάμβου της παντοδύναμης ισχύος του πατριωτισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας αισθανόμαστε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τι σημαίνει να είσαι πιστός στην Πατρίδα και πόσο σημαντική είναι η προάσπιση των συμφερόντων της» , δήλωσε κατά την ομιλία του ενώπιον των παλαιών πολεμιστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Περί τους 11.000 στρατιώτες συμμετέχουν στην εκδήλωση την οποία παρακολουθούν ο Ρώσος πρόεδρος, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Πούτιν πιθανόν να μεταβεί για πρώτη φορά στην Κριμαία μετά την ένταξη της ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Μάρτιο, για να παραστεί στην στρατιωτική παρέλαση.

Αυστηρή προειδοποίηση από Μέρκελ 

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προειδοποίησαν τον Ρώσο πρόεδρο να μην επισκεφτεί τη χερσόνησο βορείως της Μαύρης Θάλασσας. «Η καγκελάριος ρώτησε ευθέως» τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια από τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους και ο Ρώσος πρόεδρος «άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραστεί ή όχι», δήλωσε ο Στάινμαγερ σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο WDR.

Επιμένουν οι αντάρτες στο δημοψήφισμα

Αγνοώντας έκκληση του Βλαντίμιρ Πούτιν για αναβολή του δημοψηφίσματος για την «ανεξαρτησία» της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Ντονέτσκ, οι φιλορώσοι αντάρτες επέμειναν χθες στη διεξαγωγή του την Κυριακή, όπως είχαν αποφασίσει.

Ο Πούτιν προκάλεσε έκπληξη την Τετάρτη δείχνοντας να υιοθετήσει διαλλακτικότερη στάση από τη συνήθη απέναντι στο Κίεβο. Πρότεινε «διάλογο» προβλέποντας τη διακοπή της στρατιωτικής επιχείρησης στη νοτιοανατολική Ουκρανία με αντάλλαγμα την αναβολή του «δημοψηφίσματος».

Ανάλογη απόφαση λήφθηκε «ομόφωνα»στη γειτονική περιφέρεια Λουχάνσκ, μετέδωσε το Intefax, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Νοτιοανατολικού στρατού.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.