Το στέμμα του στη «βασίλισσα»…
olympiakos - realΚανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Ολυμπιακό πως έπεσε αμαχητί. Όμως η εξάντληση των παικτών του, η έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία, τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ στοίχισαν την ήττα από την αποφασισμένη Ρεάλ με 83-69 στη Μαδρίτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από μία διετία στην κορυφή της Ευρώπης παραδίδουν το στέμμα τους και η «βασίλισσα» φιλοδοξεί να το πάρει ξανά στα χέρια της μετά από 19 χρόνια στο Final Four του Μιλάνου, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά.

Παλικάρι ο Σπανούλης με 19 πόντους, αλλά δεν είχε σταθερή συμπαράσταση στο σκοράρισμα, την ώρα που η τριάδα Γιουλ, Ρούντι και Ρέγες έκανε θραύση για τους γηπεδούχους.

Καλός αμυντικά, αλλά…

Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον ξεκίνησαν το ματς για τον Ολυμπιακό μετά από ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε ευλαβικά στη μνήμη του Τίτο Βιλανόβα. Με δύο τρίποντα του Λοτζέσκι, ένα ακόμη του Σπανούλη και καλές άμυνες, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλά (7-9). Πληρώνοντας όμως την αστοχία και τα λάθη του στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου πήρε μόνο τρεις πόντους από ένα γκολ-φάουλ του Κόλινς και δέχτηκε έντεκα από τη Ρεάλ, που με πρωταγωνιστή τον Γιουλ έκλεισε το δεκάλεπτο με 18-12.

Έμεινε πίσω, αλλά επέστρεψε

Οι γηπεδούχοι διευρύνοντας το σερί τους στο 10-0 έφτασαν στο +11, 23-12, με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Λοτζέσκι και Σπανούλης οδήγησαν την αντεπίθεση του Ολυμπιακού που μείωσε γρήγορα στους τέσσερις (27-23), αλλά η κακή άμυνα και οι λανθασμένες επιλογές στην επίθεση επέτρεψαν στη Ρεάλ με οδηγό τον Ροντρίγκεθ να ξεφύγει με 40-27. Οι πρωταθλητές Ευρώπης στο πιο κρίσιμο σημείο δεν παραδόθηκαν, αλλά αντέδρασαν. Ένα τρίποντο του Παπαπέτρου και τέσσερις μαζεμένοι πόντοι του Σπανούλη μετά από τεχνική ποινή στον πάγκο των γηπεδούχων κατέβασαν ξανά τη διαφορά στους έξι (40-34) μέχρι να βγει το ημίχρονο.

Έλειπε το κάτι παραπάνω

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις στην επίθεση, αλλά το ίδιο ίσχυε και για τη Ρεάλ, που με τον τρόπο αυτό διατηρείτο μπροστά (48-39). Τα τρίποντα του Πέτγουεϊ κρατούσαν την ομάδα του στο ματς (56-49) παρότι η «βασίλισσα» επιχείρησε να αποσπαστεί μετά την τεχνική ποινή στον Σπανούλη. Το γκολ-φάουλ του Σίμονς έφερε τον Ολυμπιακό και στο -6 (58-52), οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν ακόμη πιο κοντά και η Ρεάλ έκλεισε το δεκάλεπτο στο 59-52, αφού το φόλοου-κάρφωμα του Ρούντι ήταν εκτός χρόνου.

Αχ αυτά τα ριμπάουντ

Τα χαμένα ριμπάουντ συνέχισαν να πληγώνουν τον Ολυμπιακό και ο αφυπνισμένος Ρούντι οδηγούσε τη Ρεάλ στο +12 (66-54) οκτώ λεπτά πριν το τέλος, ενώ ένα ακόμη «σκουπίδι» έφερε με τον Ρέγες στο 68-55. Ό,τι καλό έκαναν οι παίκτες του Μπαρτζώκα, με πρώτο τον Σπανούλη, στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα, το χαλούσαν τα συνεχή επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων που δεν άφηναν χαμένες τις δεύτερες ευκαιρίες. Όλα έδειχναν να χάνονται, όταν οι πρωταθλητές Ισπανίας έφτασαν στο 76-62 στα τριάμισι λεπτά πριν το τέλος, με τη διαφορά να φτάνει στο τέλος στη μέγιστη τιμή της, 83-67.

Δεκάλεπτα: 18-12, 40-34, 59-52, 83-69.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρούντι 15, Ρέγες 15, Ντίεθ, Μίροτιτς 10, Ροντρίγκεθ 8, Ντάρντεν 6, Γιουλ 20, Μπουρούσης 8, Σλότερ 1, Μεζρί.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9, Ντάνστον 4, Σπανούλης 19, Παπαπέτρου 3, Σλούκας 3, Κόλινς 3, Σίμονς 7, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Ρότσα (Πορτογαλία), Βοΐνοβιτς (Σερβία).

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.