kypello elladasΟ προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου μίλησε πρώτος στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και εμφανίστηκε σίγουρος πως οι παίκτες του γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του τελικού, η πρόοδος του Παναθηναϊκού είναι αναμφισβήτητη και θα συνεχιστεί.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για:

-τα οφέλη από ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου: «Είναι λίγο περίεργο να συζητάμε για το Κύπελλο και το Champions League, αν δούμε πώς ξεκινήσαμε το καλοκαίρι. Ο μεγάλος στόχος ήταν να εξελισσόμαστε, αλλά όταν είσαι στον Παναθηναϊκό πάντα στόχος είναι η κορυφή. Κανείς δεν περίμενε ότι η ομάδα μας θα έφτανε εδώ που έφτασε και θα παίζει το ποδόσφαιρο που παίζει. Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και αυτό θα κάνουμε και αύριο. Στο τέλος των play offs θα κρίνουμε τους εαυτούς μας και αν έχουμε βάλει τις βάσεις για την επόμενη σεζόν. Τα παιδιά έχουν ήδη διαψεύσει αρκετό κόσμο. Τους έχω τρομερή εμπιστοσύνη ό,τι κι αν συμβεί αύριο και η ομάδα δεν θα επηρεαστεί. Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι, πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά για μας ο δρόμος είναι μεγάλος και συνεχίζεται. Το κυριότερο είναι πως ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στο γήπεδο».

-τη σημασία του τελικού: «Είναι ένα παιχνίδι, δεν έχει διαφορά με τα υπόλοιπα και θέλω οι παίκτες μου να το δουν σαν μια γιορτή και σαν ευχαρίστηση. Αν το ευχαριστηθούν τα παιδιά, είμαι σίγουρος πως θα το ευχαριστηθώ κι εγώ».

-τι είναι σημαντικότερο, η θέληση ή η τακτική: «Πάνω από όλα είναι η θέληση. Η τακτική είναι σημαντική. Πρέπει να ξέρεις όμως πού πρέπει να τρέξεις. Για μένα πρώτα είναι η θέληση και όλα τα υπόλοιπα πάνε περίπατο».

-τις νεκρές ζώνες στο γήπεδο: «Είναι αναπόφευκτο να έχουμε νεκρές ζώνες, γιατί οι ίδιοι οι οπαδοί δεν έχουν τη συμπεριφορά που έπρεπε για να είναι γεμάτο το γήπεδο. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως οι οπαδοί θα έχουν αύριο τη συμπεριφορά που πρέπει και το ματς θα είναι γιορτή».

-το αν ο τελικός είναι ευκαιρία να γίνει ένα βήμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Οι διοικήσεις όλων των ομάδων έχουν υποχρέωση να προστατέψουν το άθλημα. Έχουμε φτάσει στο 2014 κι ασχολούμαστε με πράγματα πρωτόγονα, αντί να κοιτάμε την εξέλιξη».

-το αν τον προβληματίζει κάτι από τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες, ειδικά από το κέντρο και μπροστά. Από την αρχή παίζει με 4-2-3-1 ή 4-4-1-1. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Δεν με προβληματίζει τίποτα άλλο πέρα από το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς, αλλά βλέποντας την εικόνα μας στις προπονήσεις είμαι αρκετά αισιόδοξος».

-το πώς θα προσεγγίσει το παιχνίδι: «Η νοοτροπία και η φιλοσοφία μας είναι ίδια από την αρχή της σεζόν. Είμαστε μια ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει αύριο»


Γεωργιάδης: «Αρχή για να επιστρέψουμε στους τίτλους»

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης τόνισε ότι ο αυριανός τελικός είναι μια ευκαιρία για την ομάδα του να επιστρέψει στους τίτλους, ενώ εξέφρασε και εκείνος την πίστη του στις ποδοσφαιριστές του.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε για:

-την παρουσία του ΠΑΟΚ στον τελικό: «Μου κάνει εντύπωση που πέρασαν 37 χρόνια για να αναμετρηθούν οι δύο αυτές ομάδες στον τελικό. Είναι ένα ιστορικό ματς. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας, έχουμε ικανότητα κι αξία, ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να πάρουμε το τρόπαιο».

-το αν ο τελικός είναι ευκαιρία για επιστροφή στους τίτλους:
«Είμαστε μεγάλη ομάδα που στερείται τίτλους. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε έναν ισχυρό ιδιοκτήτη και το αυριανό παιχνίδι θα πρέπει να είναι η αρχή για να επιστρέψουμε στα τρόπαια. Ό,τι κι αν γίνει αύριο η ομάδα θα εξελιχθεί. Το δικό μου το μέλλον δεν έχει σημασία, αλλά της ομάδας. Όπως και να έχει, τα επόμενα χρόνια θα μεγαλώσει».

-το πόσο απέχει ο ΠΑΟΚ από το Κύπελλο:
«Το παιχνίδι αρχίζει στις 20:00 και τελειώνει στις 22:00 (γέλια). Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε το τρόπαιο».

-τις απουσίες του ΠΑΟΚ κι αν θα έχει εκπλήξεις:
«Εκπλήξεις δεν νομίζω να υπάρχουν αυτή τη στιγμή, προς το τέλος της χρονιάς. Οι ομάδες γνωρίζονται. Λυπάμαι που δεν θα έχουμε τους τρεις αυτούς παίκτες, θα ήθελα κι εγώ να τους έχουμε, αλλά έχουμε παιδιά που μπορούν να αντεπεξέλθουν. Έχω ακόμη κάποια πράγματα να αποφασίσω για πρόσωπα και τακτική».

-το πού θα κριθεί το παιχνίδι:
«Είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερο, που πρέπει να παίξεις άμυνα και να επιτεθείς. Θα παίξουν ρόλο και οι λεπτομέρειες. Παίζει ρόλο και η τύχη. Ελπίζω να είμαστε αυτοί που πρέπει, δυνατοί και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

-τη διαιτησία στον τελικό:
«Δεν ανησυχώ. Τους εύχομαι να έχουν μια άξια διαιτησία, όπως αρμόζει για έναν τελικό».

-το πώς βλέπει το κλίμα στις τάξεις της ομάδας:
«Βλέπω το πάθος που έχουν και τη δίψα για το Κύπελλο».

-το πώς ζει τον τελικό σαν προπονητής:
«Έχω την ίδια λαχτάρα και τον ίδιο ενθουσιασμό. Είπα στους παίκτες μου πως έχω παίξει σε επτά τελικούς κι έχω κερδίσει τους πέντε. Αν ήμουν ποδοσφαιριστής θα πετύχαινα ένα γκολ, αλλά δεν μπορώ να αγωνιστώ δυστυχώς (γέλια). Το πιο σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές, αυτοί κρίνουν τα παιχνίδια, τους πιστεύω και πιστεύω πως θα τα καταφέρουν».

-το αν προτιμά Κύπελλο ή συμμετοχής στους ομίλους του Champions League:
«Ένα τρόπαιο είναι πολύ σημαντικό και εγώ αυτό που βλέπω μπροστά μου είναι το αυριανό παιχνίδι. Θα θέλαμε περισσότερους τίτλους στην ιστορία μας».

-τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας:
«Δεν αισθάνομαι όμορφα. Κάθε τελικός στην Ευρώπη είναι γιορτή, αλλά εδώ μεγάλωσα, γνωρίζω τι γίνεται και όλα αυτά είναι γνωστά. Δεν μου προκαλεί έκπληξη. Ας ελπίζουμε τουλάχιστον να μη γίνει τίποτα».

-τον Παναθηναϊκό:
«Χαίρομαι για τον Παναθηναϊκό και την εξέλιξή του. Χαίρομαι και για το φίλο μου τον Νίκο (Νταμπίζα), καθώς τα κατάφερε παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε».

Οι δηλώσεις του Σαλπιγγίδη και του Γεωργιάδη:


Video streaming by Ustream

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.